Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Mám 3 doklady:
zálohová faktúra 290,30
Faktúra-doklad o prijatí platby, kde je už rozpísaná DPH /241,92+48,38/
Konečná faktúra 0
Ktorá faktúra sa uvedie do daň.priznania DPH a do Kontrolného výkazu?
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Kedže doklad o prijatí platby sa vystavuje práve z dôvodu DPH, ja tento doklad dávam do DP aj KV. Ked mám len 2 doklady-zálohovú fa a riadnu vyúčtovaciu s odpočítanou zálohou, vtedy dávam tú riadnu.
lila1809a čo ak mám iba zálohovú faktúru v 1Q2015 ( uhradenú v 1Q2015 - ale nemám faktúru k prijatej platbe) a riadna faktúra je vystavená až dodaním tovaru v 3Q2015?? a ide o faktúru z CZ. ako to bude z DPH a KV?
ďakujem
JM1968no, takýto prípad som nemala, ľutujem, pri faktúrach z EU to funguje trochu inak, ale sú tu témy aj k takýmto prípadom, skúsenejší ti isto poradia
Ja si len myslím, že kedže tovar si nemala v 1Q/15 k dispozícii, tak to samozdanenie do 15teho nasledujúceho mesiaca sa na toto nevzťahuje, čiže samozdanenie aj odpočet by som riešila v 3Q, ale istá si nie som
Ak je dodaný tovar z ČŠ na zálohu sa neprihliada, ale až na konečnú faktúru /nie je povinnosť tu vydať DD k prijatej platbe/, takže do DPH a KV to pôjde až v 3.Q.2015, kedy bol tovar i fyzicky prepravený na SK.....