Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Dnes ráno som bola na platenej konzultácii u daň.poradcu, okrem iného mi potvrdil aj to, že Gatrolístky - ich účtovanie čo sa týka DPH zostáva po starom, teda uplatním si DPH na vstupe z provízie a to je všetko (vraj by k tomu malo byť ešte nejaké usmernenie DU).
Teraz je to už asi jasné, že gastrolístky typu Accor Servis/Ticket Restaurant/, Le Cheque Dejeuner, Vaša Stravovacia a pod sa naďalej účtujú po starom , t.j. odpočet DPH na vstupe z provízie a na výstupe žiaden odvod DPH.
A počuli ste už o tom, že aj Metro sa chystá vydávať gastrolístky? A bude sa môcť nimi platiť priamo v Metre pri odpočítaní 3% provízie. Pri nákupe by mal odberateľ zaplatiť províziu 1%. Bude to riadna konkurencia horeuveneným spoločnostiam.
Mohla by som niekoho poprosiť, aby sa vyjadril ku predaju obyčajných stravných lískov?
Už je jún a myslím, že ešte stále presne nevieme, ako ich treba predávať - ohľadom DPH.
Ďakujem
som "blazniva" baba, milujuca zivot a svoju rodinku:))))) ...viac
juko.....
dakujem za info ohladom DPH z provizie na vystupe, nas sef uz k DPH na vystupe vydal " smernicu "na uctovanie.....som rada, ze to dopadlo tak, ako to dopadlo a nemusim sa zaoberat DPH na vystupe.....vyzeralo to dost komplikovane:s
Myslím že je to už jasné. Aspoň mne sa to tak javí pri normálnych stravných lístkoch.
Napr.:
Cena bez DPH 72,-
DPH 13,70
Spolu 85,70
Príspevok zamest. - 39,60 ( max 44,- )
Príspevok zo SF napr. - 5,10
Úhrada pracovníka 41,00
Pekný deň, prosím o radu.
Ak by som nakupovala obyčajné stravné lístky bez DPH, predávam ich tiež bez DPH?
A v takom prípade musím použiť koeficient, alebo nie?
VĎAKA
Pekný deň, prosím o radu.
Ak by som nakupovala obyčajné stravné lístky bez DPH, predávam ich tiež bez DPH?
A v takom prípade musím použiť koeficient, alebo nie?
VĎAKA
no a nemohlo by to byt nasledovne? :
kupim str.listok bez DPH napr. 72,-
55% 39,60
45% 32,40
prisp.zo SF 2,00
Zaklad dane by bol 34,40
DPH 19% 6,50
Zamestnanec by zaplatil 36,90 ???
nie, DPH sa rata z celej sumy stravneho listka (72 Sk), podla tvojho prikladu musi zamestnanec zaplatit 13,70 DPH
teda:
firma 55% 39,60
zamest. 45% 32,40
- SF - 2,00
zam. 30,40
+ 19%DPH zo 72,00 13,70
Zamestnanec zaplati 44,10
nakupujem ich ako ceniny, ale sprostredkovatelsky poplatok neplatim. na doslej fa za stravne listky nie je ziadna DPH.
a este sa chcem spytat ako je to s gastrolistkami. Tie sa nakupujú s DPH? + sa plati sprostredkovatelsky poplatok a zamestnancom sa predava s DPH z celej hodnoty listka?
chcem to na porovnanie, ze co je vlastne vyhodnejsie pre zamestnancov aj pre zamestnavatela
Gastrolistkami myslis napr. Vasa stravovacia, Doxx a pod.?
Tie sa nakupuju bez DPH, DPH sa plati iba z provizie a tu si uplatnis iba na vstupe.
Zamestnanci neplatia ziadnu DPH a ani ty.(myslim na vystupe)
gastrolistkami som myslela - Ticket restaurant .... ale mozno aj Vasa stravovacia. chcela som hlavne vediet aky je medzi nimi a stravnymi listkami rozdiel. a zda sa, ze vyhodnejsie su zeby gastrolistky ..... hm, tusim zmenime liskty :-)
dakujem