Zavrieť

Porady

Kavieren , co vsetko potrebujem ?

Dobrý deň, chcem sa spýtať čo všetko potrebujem vybaviť ak si chcem otvoriť kaviareň zo zákuskami , oddelit miestnost pre fajčiarov a prípadne dodať nejaké hračky a zariad. pre deti. Co je v tomto prípade lepšie , živnosť, či S.R.O ?
Dakujem za odpoved.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    bomo je offline (nepripojený) bomo

    bomo
    Potrebuješ živnosť, pozri si základné konštrukčné a priestorové požiadavky na vybavenie prevádzkární (v tomto článku je aj predpis s požiadavkami), bude to vlastne zariadenie spoločného stravovania, potrebuješ prevádzkáreň a nahlásiť ju živnostenskému úradu, daňovému úradu a obci. Prevádzkáreň musí byť schválená od regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Budeš potrebovať prevádzkový poriadok. Potrebuješ hygienický a sanitačný plán, HACCP plán, ďalej metrologický program, zamestnanci musia mať zdravotnú spôsobilosť (zdravotný preukaz) aj odbornú spôsobilosť (hygienické minimum). Musíš viesť evidenciu o vykonanej dezifenkcii, dezinsekcii a deratizácií, evidencia záznamov o dodávateľoch, záznamy o školení zamestnancov o hygiene a evidenciu reklamácií. Zamestnanci musia byť zaškolení o hygiene. Kaviareň musí byť riadne označená. Označení musia byť aj zamestnanci, ktorí prichádzajú do styku so zákazníkmi. Nezabudni na opatrenia na ochranu nefajčiarov. V prevádzke treba mať reklamačný poriadok. Netreba zabudnúť na BOZP smernice a požiarne smernice. Ak budeš zamestnávať aspoň jedného človeka, treba mať pracovnú zdravotnú službu. Treba mať registračnú pokladňu a zaregistrovať ju na daňovom úrade. V prevádzke musí byť vyobrazený pokladničný doklad. Ak budeš zamestnávať 3 alebo viac ľudí, potom musíš platiť aj koncesionárske poplatky. Ak chceš predávať aj alkohol, treba získať povolenie na predaj liehového alkoholu (SBL licencia). A ešte treba dať pozor na odpady, na to sú ďalšie pravidlá...

    Stačí na začiatok?
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Chacabell velmi pekne ti dakujem , toto som presne potreboval, vidím že sa viznáš a tak skúsim ešte jednu otázku : nevies ako to je keby som chcel aby v tej kaviarni sem tam pracovala moja manzelka ? musim ju prihlásiť alebo niečo okolo toho ? dakujem
    bomo To je už pracovno-právna vec a do toho až tak nevidím.
    Chacabell aha jasan,,dikes !
      zbaliť

    Kabaka123 je offline (nepripojený) Kabaka123

    Kabaka123
    pozri toto

    http://www.porada.sk/t138911-otvoren...-zaciatku.html

    http://www.coffeegroup.sk/info/9/otv...iprava-1-cast/

    http://www.coffeein.sk/info/14/porad...-pre-kaviarne/

    http://www.hoga.sk/?page=kaviaren

    Zoznam nutných krokov k zriadeniu Kaviarne

    KROK - Výber formy podnikania
    KROK - Povolenia Oznámenia Žiadosti
    KROK - Účtovná firma
    KROK - Evidencia- nákup a zabezpečenie evidencie pre reštauračné zariadenie
    KROK - Označenia prevádzky
    KROK - Sklady
    KROK - Ostatné časti
    KROK - Odbytová časť
    KROK - Hygienické zariadenia pre stravníkov
    KROK - Zamestnanci

    http://www.interieroveihriska.sk/det...sky_napad.html

    Kavieren , co vsetko potrebujem ?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.