zaujimave
moze byt problem aj v tom, ze si uhradil vopred vsetko (banka nezarobila)... i ked tomu by som uplne nerozumel, osobne si myslim ze register je vydieranie spotrebitela. Poradca - ktory je to poradca? V banke? Lebo "pozrie sa" do registra... no neviem o tom, ze by bezny pultovy pracovnik banky mal pristup do uver. registra. Pockaj si na ten svoj a podla toho sa odrazis dalej. Mozes poziadat Narodnu banku - odbor ochrany spotrebitela o presetrenie veci a vysvetlenei zamietnutia - oslovia banku a ona to musi vysvetlit (rataj 4-5 tyz.kym pride odpoved, subjekt- v t. p. banka ma na odpoved 15 prac. dni).
Co sa tyka QuatroCar, urcite tam je co zalovat, mam pestre osobne skusenosti (viac sem nemozem napisat, ked tak cez SS mi mozes napisat a vrele pomozem).
Banke ide o to, aby sla do co najmensieho rizika... mate spolu cca 1100euro. To je je pekne. Myslim si, ze s 90% financ. sa to da. Ak vam nedaju v tejto banke, da ina banka... alebo stav. spor. Zaujiamve je to, ze v uver. registri sa zapisuje aj zamietnuta ziadost aj podana ziadost.... proste uplne kazdy krok. NBS nefunguje ako sud alebo inspekcia, vyziada stanovisko banky k danej veci a posle ho tebe.
A este - neber za kazdu cenu novy uver iba preto, ze ma "lepsi urok" . Pretoze ten aktualny mas urokovo znacne splateny (hovorim o sit., ze beries novy uver v case ked mas v tom aktualnom splatene takmer vsetky uroky) a tym ze vezmes novy uver, ZNOVA platis NAJMA uroky (prve mesiace az roky tvori splatka : 70-80% urok a 20-30% istina). Ma vyznam brat novy uver oproti tomu aktualnemu povedmze do 6 mes. od cerpania.
Ak nieco, mozes aj SS. Prajem vsetko dobre