Chcela by som poradiť, na koho sa môžem obrátiť, nakoľko som dostala kárne opatrenie neprávom, ale brániť som sa nemohla, som samoživiteľka a nemôžem si dovoliť byť bez príjmu, dcéra má 10 rokov. U zamestnávateľa pracujem štyri roky ako predavačka, doteraz som nemala žiadny konflikt s nadriadeným ani nikým iným, až teraz. Ten vznikol z jeho strany. A dôvod? V júli tohto roku som musela zo zdravotných dôvodov nastúpiť do nemocnice, nadriadenému som oznámila tri týždne vopred presný termín nástupu hospitalizácie. Nakoľko som na predajni už tretí rok sama (boli sme tri), len teraz cez leto tam mám jednu pani na dohodu na 4hodiny, brala som to ako povinnosť ho zoznámiť so situáciou. Povedal mi, že v tom nevidí problém. Tým som to brala ako vybavené. Nakoľko som dosť zodpovedná, snažila som sa dovtedy zásobiť predajňu tovarom, všetko nachystať tak, aby nebol problém. Problém nastal tesne pred mojim nástupom, ked som mu išla pripomenúť, že od pondelka som mimo. Zostal zaskočený, vraj kto bude predsa na predajni. Ja som mu povedala, že s pani som sa rozprávala a môže potiahnuť aj dlhšie ako 4 hodiny, nemá s tým problém a pomôcť jej môže druhá pani z inej predajne. Ale to jej musí sám povedať, ako nadriadený. Problém nastal, keď som po týždni v pondelok prišla do práce. Podotýkam, mala som mať PN-ku tri týždne, jeden týždeň hospitalizácie + dva týždne na domáce liečenie. Ale nakoľko som vedela, že nebude mať kto ma zastúpiť až tri týždne, šla som hneď po týždni do zamestnania a týždeň hospitalizácie som nahradila dovolenkou. Nadriadený ma obvinil, že som bez jeho súhlasu nastúpila do nemocnice. Vraj som tým narušila chod jeho firmy. Viete, on asi zabudol, že mi dal súhlas na akože "dovolenku", stáva sa mu to častejšie a dal v pondelok dovolenku kolegovi z inej predajne. Chybu si vlastne nepriznal, ale mňa obvinil. Na základe ne-porušenia som dostala kárne opatrenie. Myslíte, že konal správne?
Naposledy upravil Vegetka007 : 24.07.15 at 23:44
Lebo ak si mu to len povedala - on to jednoducho zatají - tvrdenie proti tvrdeniu...