Zavrieť

Porady

Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

    mám svoj svet Peggynka
    Ja mám neglazovaný a myslím,že je lepší,pretože princíp zostáva zachovaný;namočíš a počas pečenia uvoľňuje paru,ktorá je potrebná na udusenie jedla.Len nezabudni,že k nemu potrebuješ aj vaničku príslušných rozmerov,aby si ho mal v čom celý namočiť ☺☺☺
    http://varecha.pravda.sk/zazitky/rim...93-clanok.html

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    Anika61, Mária27, lujza.j, marian11111, babka - ježibabka, terezamaria
    6
    taiko a to tam nenasiaknu do tej hliny stavy z jedla?
    Peggynka Nie,umývaš to len horúcou vodou a on sa časom akoby vypáli a je lepší.Ak ho nepoužívaš,tak môže "preschnúť",ale vtedy stačí jedlo uložiť na papier na pečenie/alobal a podliať trošku vodou.

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Ja mam oba. Glazovany pouzivam iba malokedy,napr.na pecenie kacice. Je dost tazky aj na manipulaciu. Inak pouzivam neglazovany,v tom sa urobi vsetko ovela rychlejsie.

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    terezamaria, babka - ježibabka, marian11111, lujza.j, Mária27, Anika61
    6
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    marian11111 dnes som robil prave kacicu. Bola vyborna, nic sa nepripieklo, akurat mam obavy z cistenia. Ale asi cim bude "spinavsi", tym bude jedlo v nom urobene chutnejsie. :-) Pouzil som pozicany hrniec, chcem kupit vlastny, tak sa rozhodujem. Zda sa, ze ten bez glazury "vedie". :-)
    Peggynka Nalej do neho teplú vodu,nechaj odmočiť a zvyšok zdáš dole.Ja používam žinku Arconel.http://www.froseshop.cz/cz/drogerie/...1042-hyge.html
    V žiadnom prípade nie chémia.
    arizona na tu kacicu je akurat lepsi ten tazky, glazovany. na ostatne masko je lepsi ten neglazovany, nepotrebuje sa tak dlho piect,ako kacica a pod.
      zbaliť

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Schopnosť porozumenia čítaného textu ja základným predpokladom akejkoľvek debaty. ...viac buchač
    Ja mám bez ..
    ----------------------------------------

    Římský hrnec hliněný (bez glazury)

    Klasický poctivý římský hrnec by měl být bez glazury. Při vaření v neglazurovaném hrnci jídlo připravujete stejně jako kdysi Řekové. Bez glazury vzniká vždy dostatečné množství páry a jídlo se tak nikdy nepřipálí. Nevýhodou hrnce je, že se hůře čistí a po několikanásobném použití na vnitřních stranách nádob zůstávají skvrny.


    Římský hrnec s glazurou (kombinovaný)

    Glazované římské pekáče jsou opatřeny vnitřní glazovanou vrstvou a vnější povrch je bez glazury. Tyto pekáče se také před pečením namáčejí do vody. Chuťově jsou připravované pokrmy srovnatelné s neglazurovanou variantou, nicméně nutriční hodnota jídla je u těchto pekáčů o něco menší.
    http://rimskyhrnec.cz/glazovany-hlineny.html

    --------------------------------------------
    Jaký římák zvolit?

    Je čistě na každém, pro jakou variantu římského hrnce se rozhodne.

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    terezamaria, babka - ježibabka, marian11111, lujza.j, Anika61
    Nevhodné (1)
    4
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    marian11111 dakujem pekne, tak teda asi kupim ten neglazovany. Vyhodu glazovaneho vidim v lepsej udrzbe a cistote.
    buchač Čistotu nejak nerieš.

    Ja v ňom robím, keď potrebujem väčšie množstvo jedla...napríklad francúzske zemiaky alebo živánsku.
    Každý sa napráska a čo ostane, sa dá do niečoho menšieho...šak klasika.
    Následne pekáč namočíš. Pri umývaní potom nie je problém...

    Poviem pravdu...na mojom sú také fľaky v tej hline, ale tieto pôsobia a aj vyzerajú, ako keby tam boli schválne, takým starožitným dojmom...
    lujza.j je logické,že neglazovaný je fľakatý....glazovaný neprepustí....

    inak ma tu brutálne nahovárate na kúpu....
    buchač lujza.j (Dnes 19:12)
    inak ma tu brutálne nahovárate na kúpu..
    -------------------------------------
    Brutálne Ťa ale upozorňujem...NEKUPUJ cez net...neopováž sa...

    Šak logicky je jasné, že taký pekáč potrebuje určité zaobchádzanie.
    Keď sme my kupovali...ajajááááj....moja prelustrovala snáď 10 kusov, pokiaľ vybrala ten bezchybný.
    arizona Lui,ak planujes kupovat,odporucam kupit v Coop Jednote,par krat rocne mavaju akcie na tieto hrnce. Ja mam tieto dva, stali cca 13 euri,u vyrobcu stoja vyse 30...http://www.rimskyhrniec.sk/rimsky-hrniec-stredny , http://www.rimskyhrniec.sk/rimsky-hrniec-okruhly
    taiko @buchy, preço nekupit fez nez u renomovaneho predajcu?
      zbaliť

    je lepsi hlineny hrniec s glazurou ci bez glazury?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.