jáj - s tými majetkami je to fakt ťažké
... možno keby nebol žiaden majetok, aj vzťahy v rodinách by boli lepšie
k téme - veľmi by som asi nevŕtala do toho zrušenia bremena - lebo ako pegynka píše, banka by mohla žiadať okamžité splatenie úveru. Ale ak tam nie je veľký zostatok, tak by to potom nevadilo
ja by som rodičom navrhla - že keď chcú užívať nehnuteľnosť - tak že majú aj povinnosti - napr nech sa podieľajú na úhradách za energie, prípadne výdavkoch spojených s údržbou domu ...
ty sa v žiadnom prípade odtiaľ nesťahuj. oni nerozhodujú o tom, kto tam môže bývať - ak je samozrejme dosť miesta aj pre nich
, prípadne im vyčlente nejakú miestnosť - že to bude len pre nich. Majiteľkou je tvoja matka. A na vrátenie daru treba veru vážne dôvody - takže bezdomovkyne nebudete
No a ber do úvahy aj ich vek a to, že ten dom zrejme oni postavili - vieš, my starí ľudia tiež už máme nejaké muchy, aj ten zdravotný stav môže byť všelijaký, aj komunikáciu dakedy zhoršuje ... takže sa treba obrniť trpezlivosťou . Netreba hne´d na nich podráždene reagovať - ak im vadí, že pes kusol do plota, povedz, že to dáš do poriadku (samozrejme, keď budeš mať čas
)
Možno by ešte pomohlo urobiť bu-bu-bu - že dom sa predá. (možno by sa aj našiel kupec, ktorému by nevadilo vecné bremeno)
Rodičia bývajú vo svojom dome ?
Tento s vecným bremenom je nejaký iný dom ?
Vecné bremeno dával rodičia alebo banka ?