To je ten mňam recept, ktorý dala Lui....poznám. Lepšie dávať iba žĺtka-verzia na "jemné cesto", celé vajíčka je verzia-"úsporné cesto". Žĺka zaručia vláčnosť, jemnosť a mäkkosť pečiva. Trochu PDP pridá "nadýchanosť" Citrónová kôra a šťava dodá keksíkom vôňu a pikantnosť, v tom prípade sa dá potierať aj jemnejším džemom, podľa chuti-marhuľa, malina, jahoda...Citrón najskôr umyjeme saponátom na riad, môžeme i mydlom. Je jedno, či sa použije čerstvá alebo sušená kôra.
Tuk do cesta používame rovno z chladničky, nožom nasekáme do múky, spracovávame v chlade, ak je teplé prostredie, snažíme sa spracovať rýchlo, aby sa tuk neroztopil a nevytláčal z cesta. Po vypracovaní cesta dať odpočinúť do chladu min.1-2 hodiny, po tomto čase už môžete spracovávať aj neskôr....druhý aj tretí deň, proste, ako vám to vyhovuje.
Pri rozvaľkávaní, podľa potreby podsypávať dosku...Hrúbka cca 0,5 cm.
Plech môžete vytrieť obalom z tuku, po upečení stačí očistiť papierovým obrúskom a opätovne použiť na ďalšiu dávku pečenia. Nemusí sa dávať ani papier na pečenie, ak dobre poznáte svoju rúru
"Rozumy" som pridala zo starej, dobrej kuchárskej knihy. Praxou vyskúšané, overené.
Prajem chuť do pečenia
, ktorá mne tak zúfalo chýba