M3G
Dobrosrdečnosť hádam nie.:p
Zvedavosť asi na prvom mieste, chamtivosť na druhom. Nájsť USB kľúč nie je to isté ako mobil. Je to ako nájsť heslo k emailovej schránke. Prvé čo človeka napadne je - čo tam asi tak môžem nájsť a druhé - ešte by sa dalo na to aj zarobiť.
Neviem, čo by som urobil ja:
1.nechal by som to tam kde som to našiel, ten kto to stratil asi si spomenie kde to stratil a príde to tam čoskoro hľadať?
2.dal by som to niekde na vrátnicu?
3.zobral by som to so sebou a pozrel si obsah, poprípade si usb kľúč nechal?
najlepsie je vratit mobil tak, ze zavolas na niektore cislo (najlepsie mama alebo oco) v zozname a snazis sa najst niekoho, kto pozna "stratcu" mobilu ...
tak isto by predsa bola moznost zistit toho, kto stratil usb kluc ...
ad 1. ak by si chcel, aby sa usb kluc alebo mobil "nasiel" nemal by si ho tam nechat - nie vsetci by premyslali o vrateni a okrem toho, aj vlhkostou by sa to mohlo znicit
ad 2. o vratnikovi plati to iste, co v prvom pripade
ad 3. najlepsi sposob ako vratit stratenu vec ... aby si si bol isty, ze sa vrati majitelovi ...
fakt si nikdy nic take ako napr. mobil nenasiel? ... v nasej rodine sme nasli tri mobily, raz kabelku aj s klucami a dokladmi a raz penazenku aj s dokladmi ... jedina moznost ako to vratit, bola - prehrabat to a tak zistit majitela
----------
ale aj tak ten pokus nie je plne aplikovatelny na nase podmienky - nie vsade usb kluc stoji tolko ako u nas... ak by si napr. bol fajciar a nasiel by si (nie zlaty) zapalovac ... co by si s nim urobil?