Lucy
Ahojte poradcovia. Lámem si hlavičku nad zákonnikom práce a charakteristikami stupňov náročnosti pracovných miest. Nemá niekto náhodou spracovaný nejaký predpis, kde by mal určené aké pracovné miesta, do ktorej kategórie patria? Mohla by som poprosiť o vzor? Veľmi by mi to pomohlo pri mojich úvahách. A myslím, že aj ostatným. Ďakujem všetkým za pomoc.
ufff, tak to si nám zadala úlohu
... myslím to tak, že tieto charakteristiky náročnosti sú špecifické na každú firmu. Firmy majú rôzne pracovné miesta, funkcie, ktoré asi má len málokto "zaškatuľkované podľa náročnosti". Ešte možno tie "staré" firmy využívajú ako vzor charakteristiky podľa tried, ktoré platili za účinnosti starých Zákonníkov práce.
Ale asi ako najväčšia pomoc pri tvojich úvahách by mala byť analýza tvojich pracovných pozícií, v prílohe ZP máš uvedené tieto stupne a podľa toho by si mala vedieť zaradiť tú-ktorú pracovnú funkciu - je to trošku namáhavé, ja viem, ale ja konkrétne ti ináč pomôcť neviem (sorrykam)
Ja som zatriedenie robila s pomocou šéfov a "hlasovaním, resp. porovnávaním náročnosti práce a zodpovednosťou" sme dospeli k tomu, kde zamestnancov zaradiť.
Ale možno tu niekto vzor prilepí a bude sa to hodiť k zaradeniu tvojich zamestnancov :-)
Pekný večer (či už ráno...)