Zavrieť

Porady

Účtovanie školskej jedálne po novom - rozpočtová klasifikácia

Akú rozpočtovú klasifikáciu teraz po novom používať pri účtovaní inkasa rozpočtových príjmov „55% ceny jedla za zamestnancov“ na príjmový rozpočtový účet z bankového účtu školskej jedálne? Doteraz sa používala EK 312007, KZ 41 pre všetky príjmy prijaté na príjmový účet z tzv. potravinového účtu, či už sa jednalo o režijné náklady od žiakov a cudzích stravníkov ale aj za príspevok zamestnávateľa za stravovanie zamestnancov školy. Po novom sa u žiakov a cudzích stravníkov má používať rozpočtová klasifikácia 223001 plus kód zdroja 72f, ale akú RK použiť pri 55%-tnom príspevku zamestnávateľa na stravu?

Dňa 12.04.2016 moju otázku dopĺňam o ďalší problém: pri účtovaní školskej jedálne - debetných pohyboch na tzv. potravinovom účte (napr. úhrada faktúr za potraviny) sa má používať aj funkčná klasifikácia? Podľa materiálov zo školenia pri úhrade faktúry za potraviny z bankového účtu školskej jedálne účtujem 321/221, pričom použijem kód zdroja 72f, typ zdroja M a rozpočtovú klasifikáciu 633011. O použití funkčnej klasifikácie ani zmienka.


Ďakujem za rady z Porady.
Naposledy upravil Irona : 12.04.16 at 09:50
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

    Účtovanie školskej jedálne po novom - rozpočtová klasifikácia

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.