Pohodaci chcel by som poprosit o radu.
Zakladam s.r.o. so vznikom 1.9.2006 ako jediny spolocnik a sucasne konatel. Hlavnym predmetom cinnosti spolocnosti bude poskytovanie sluzieb.
Charakter vykonavanych cinnosti: Kazdodenne dochadzanie za klientom a poskytovanie poradenskej cinnosti u klienta spociatku priamo konatelom, teda mnou.
Premyslam, akym sposobom vyriesit situaciu konatel/zamestnanec/odvody. Som student denneho studia na VS, avsak do 31.1.2007 mam studium prerusene. Od 1.2.2007 by som rad uzatvoril s vlastnou spolocnostou zmluvu o brigadnickej praci studenta.
Avsak ostava mi preklenut obdobie 5 mesiacov, do 31.1.2007. Kedze cinnost konatela ma charakter prace, najlepsim riesenim by bolo podla mna uzatvorenie pracovnej zmluvy. No rad by som sa tomu vyhol, chcem aspon spociatku minimalizovat potrebne "papierovacky"

. Aspon do doby, kym nebudem mat dalsieho zamestnanca.
Ako najjednoduchsie docasne riesenie vidim ostat po dobu 5 mesiacov dobrovolne nezamestnany a vykonavat funkciu konatela bez naroku na odmenu.
Rozmyslal som aj nad uzatvorenim mandatnej zmluvy, avsak vzhladom na charakter vykonavanej prace si myslim, ze je potrebna pracovna zmluva alebo aspon dohoda o vykonani prace.
Lenze:
- ako si obhajit faktury za poradensku cinnnost, ktoru vlastne nema kto pre firmu vykonavat? bude to pravidelne sa opakujuca cinnost

,
- predpokladam, ze si nebudem v tej dobe moct uplatnit pausalne nahrady za kazdodennu cestu sukromnym vozidlom zo sidla firmy ku klientovi
Vopred dakujem za akekolvek odporucania.