Zavrieť

Porady

večera

daja daja

daja je offline (nepripojený) daja

Poraďte baby nejaký dobrý nápad na chutnú večeru - moja fantázia je dnes nulová.
Usporiadat
willma willma

willma je offline (nepripojený) willma

A čo tak varené nové zemiačky poliate na masle jemne prehriatou petržlenovou vňaťou a k tomu kyslé mlieko? Prípadne karfiolové placky s vyššie spomenutými zemiakmi ale tentokrát bez toho mlieka.
Karfiolové placky:
1 stredne veľký karfiól uvaríme, po čiastočnom vychladnutí (nebudeme predsa prsty páliť) rozoberieme a ružičky popučíme vidličkou. Podľa chuti pridáme soľ, mleté korenie, vegetu. Ďalej 2 - 3 žĺtka, polohrubú múku, a tuhý sneh z bielok. Cesto má byť také ani riedke ani husté., Keď je príliš husté riedim trocha pivom-svetlým (ale viac mi musí zostať v pohári ako v ceste) Placky potom pečieme na rozpálenom tuku do zlatista z oboch strán.
Naposledy upravil willma : 23.06.06 at 13:45
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

Upečiem zemiaky v šupke (pred pečením ich dobre poumývam)
po upečení rozkrojím zemiaky na polovice, lyžičkou ich vydlabem
vydlabance v miske zmiešam s maslom, žĺtkom, kyslou smotanou, soľou a vegetou - neviem uviesť presné pomery, ja to robím od oka a koštujem, zmesou naplním tie vydlabané zemiaky a dám ešte zapiecť do rúry do zlatista.
Vhodný je k tomu šalát - podľa chuti a sezóny, napr uhorkový, paradajkovo - cibuľový ...
0 0
bv_alexandra bv_alexandra

bv_alexandra je offline (nepripojený) bv_alexandra

Moje cestoviny /doba pripravy cca 30min /
bravčové mäso /najlepšie pliecko/
paprika cca 6ks
paradajka cca 6ks
cibula
olej, sol, korenie, korenie na špagety, rasca, mleta paprika

Do tlakového hrnca dáme cibulu na olej osmažíme a pridame mäso, ktoré necháme dusiť kým nepustí šťavu. Osolime, okoreníme,rasca,posypeme mletou paprikou a trošičkku podlejeme vodou . Hned na to zasypeme mäso paprikou a paradajkou nakrajonými na male kúsky. POZOR. Nezamiešavať.
V hrnci musí ostať na spodku mäso a natom zelenina. Zakryjeme a necháme dusít cca 15-20 min. Otvorime ak už je mäso mäkké dochutíme, podľa chuti môžme pridať parad. štavu ale nemusíme a ak je masa príliš riedka pridáme solamyl. Podávame s akoukoľvek cestovinou.
/jedlo môžme pripravovať aj v obyčajnom hrnci len doba prípravy sa predlžuje./
Dobrú chuť
0 0
daja daja

daja je offline (nepripojený) daja

Mňam, dakujem za inšpiráciu. Až teraz som sa dostala k počítaču, a už si tlačím Vaše recepty.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Zapečený karfiol so zemiakmi a penovou čiapkou
Karfiól rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Zemiaky pokrájané na kocky dtto. Z masla a hladkej múky urobíme zápražku jemne svetlo ružovej farby. Zalejeme sladkou smotanou(12%) alebo mliekom. Osolíme a okoreníme. Po vychladnutí pridáme cca 3 žĺtka a sneh z bielkov. Do vymasteného a múkou vysypaného pekáča dáme karfiol, zemiaky, posypeme petržlenovou vňaťou a nalejeme smotanovú hmotu. Tá má hustotu cca ako piškótové cesto, tak že ostane na povrchu karfiólu a zemiakov. Dáme do rúry zapiecť do ružova.
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
Ivana Š
Upečiem zemiaky v šupke (pred pečením ich dobre poumývam)
po upečení rozkrojím zemiaky na polovice, lyžičkou ich vydlabem
vydlabance v miske zmiešam s maslom, žĺtkom, kyslou smotanou, soľou a vegetou - neviem uviesť presné pomery, ja to robím od oka a koštujem, zmesou naplním tie vydlabané zemiaky a dám ešte zapiecť do rúry do zlatista.
Vhodný je k tomu šalát - podľa chuti a sezóny, napr uhorkový, paradajkovo - cibuľový ...
ja som ich robila v nedeľu na obed a k tomu grilovane mäsko.

Priznám sa, narobila som sa s nimi uff, a chutili ako obyčajné pečené zemiaky. Ešte boli aj horké .

robím niečo zle??
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

Ja keď ich robím, tak sa po nich zapráši, tak teraz neviem...
a robieva ich aj švagriná, vlastne od nej mám recept...
aké zemiaky si použila? myslím staré či nové? Lebo ak boli staré, tak to mohlo spôsobiť tú horkú chuť.
Vydlabané to má byť tak, aby na šupke zostalo asi 0,6 -1 cm a tej kyslej smotany tam má byť asi na 12 stredných zemiakov 1 kelímok, ale kto má rád, môže dať aj viac.
Naposledy upravil Ivana Š : 26.06.06 at 16:46
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
Robila som to samozrejme z nových. Ja som ich ale vydlabala skoro celé. Mysliš, že by to mohlo byť v tom??
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

môže to byť v tom, moja chyba, mala som uviesť koľko sa to má vydlabať, lebo tá tenká vrstva mohla v rúre prihorieť preto tá horká chuť.
A skutočne odporúčam radšej viac tej smotany ako menej, lebo tá tam robi tú inú chuť ako majú pečené zemiaky. Snáď sa nabudúce podarí.

Jaj keby si videla môj prvý koláč z kysnutého cesta!!!
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
Tak dobre, ja to ešte raz vyskúšam.

Tvoj prvý kysnutý koláč................a čo moje prvé kysnuté koláčiky. Jedlé boli iba teplé. Studenými by som už mohla aj hlavu rozbiť.
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

No mojimi by si tuším aj horúcimi hlavu rozbila
0 0
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

Určite si preto nerobte ťažkú hlavu. Oceňuje sa snaha. A keď sa vydarí, nie je čo riešiť. Ale to by sme mali jednoduché, keby všetko vyšlo na prvý pokus, nie?
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

no ale dnes po niekoľkých rokoch kuchárčenia a mnohých pokusoch! moje kysnuté koláče sú také aké majú byť a hlavne chutia , takže metóda pokus - omyl, ďalší pokus ... určite prinesú úspech.
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
Moje kysnuté koláče tiež nie sú zlé...........prestala som ich piecť . Možno zasa vyskúšam, ked budeme mať detičky. Teraz nemám inšpiráciu
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

Ja mám detičky, 10r. a 7r. a veru piecť musím lebo im chutí,
no a manžel to je samostatný plech
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
To pečiem aj ja .

Naposledy včera strúhaný tvarohový koláč. A už nie je:p. To o niečo svedčí, že??

Manžel, samostatný plech............to je pekné
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

ajacik
Manžel, samostatný plech............to je pekné
Pekné, ale pravdivé

Nielen toľko zje, no niekedy sa tak aj správa našťastie nie často
Naposledy upravil Ivana Š : 27.06.06 at 06:34
0 0
Orim Orim

Orim je offline (nepripojený) Orim

Ja som prišiel z dovolenky a mám o 5 kg naviac.

Môj recept na dnes dieta úplná.
doteraz som nejedol len pil minerálky a už jesť ani nebudem dneska
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Len to s tou diétou neprežeň, aby si nám úplne odtiaľ nezmizol. To by bola večná škoda.
0 0
pavel9 pavel9

pavel9 je offline (nepripojený) pavel9

jaaaajj....nerobte mi chute, už sa mi slinky zbiehajú keď čítam tie recepty od Vás.

No ale aj ja prispejem jedným, pre mňa oprášeným receptom ako dezert

Jahodová pena

1/4litra vody, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru dáme do rajnice. Keď to vrie, pridáme 2 kopcovité polievkové lyžice detskej krupice a šľaháme, kým sa to uvarí. Prelejeme do druhej misky a šľaháme, až kým to nevychladne. Má to byť biele ako sneh. Pridáme roztlačené (rozmixované) jahody, ( alebo iné letné ovocie, ale jahody sú cool) a premiešame.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať