Zavrieť

Porady

Ako vyrobiť tvaroh, ktorý skysne ?

Poprosím o radu ako vyrobiť tvaroh, ktorý kysne. Kedysi keď som kúpil v obchode sladký tvaroh voľne nasypaný v sáčku a ak som ho nedal hneď do chaldničky veľmi rýchlo skysol. Ak kúpim hocijaký tvaroh teraz tak po otvorení neskysne ale začne smrdieť alebo zaplesnie. Skúšal som vyrobiť tvaroh z mlieka z mliečneho expresu ale tiež nekysne ale kazí sa. Viete mi poradiť ako na to ? Ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    experimentovala som s rôznym mliekom z rôznych chovov. Štyri rôzne chovy, dve rôzne družstvá.jeden SHR, jeden domáci chov Informovala som sa na kŕmenie, obe družstvá žiaľ miesto pasenia kŕmia zmeskami, aby vraj zaručili, že mlieko je stále rovnako "kvalitné". Družstvo č. 1 neskysne nikdy, vždy zosmradne. Družstvo č.2 striedavo oblačno. Potom som skúšala shr, chová vo veľkom, tam nie je problém nikdy, mlieko vždy v pohode skysne. No a nakoniec mlieko od chovatela jednej kravy, aj to bolo úplne v pohode. takže treba hľadať správne mlieko, potom skysne aj bez kultúr.

    faro1 je offline (nepripojený) faro1

    faro1
    Receptov do aleluja :https://www.google.sk/search?q=recep...CPLt8wfUnYHYCw
    Doplnenie : Pri všetkej činnosti pri výrobe tvarohu je potrebné dodržať maximálnu čistotu, bez ktorej sa výsledný produkt môže nakaziť plesňou. Gázu, prípadne plátno používané na stečenie tvarohu by malo byť prežehlené na vyššiu teplotu, aby sa zabili nežiadúce baktérie. Pri kysnutí tvarohu na izbovej teplote asi tri dni treba zlikvidovať v miestnosti všetku pleseň, aj napr. plesnivé ovocie,atď. pretože mytotoxíny plesne sa šíria vzduchom. Všetky pomôcky pri výrobe tvarohu vyvariť vo vriacej vode.
    Naposledy upravil faro1 : 17.08.16 at 15:09

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Problem je pravdepodobne v tej bielej tekutine, co sa teraz predava pod nazvom mlieko.

    Kup si ozajstne,prave mlieko z mliecnych automatov,alebo priamo od chovatela a urcite sa ti tvoj zamer podari :-)
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    ivka70 Pise: Skúšal som vyrobiť tvaroh z mlieka z mliečneho expresu ale tiež nekysne ale kazí sa.
    arizona priznam sa, netusim, co je mliecny expres. Asi nieco ako mliecne automaty predpokladam. Ale aj tam je rozdiel v kvalite,zalezi, kto ho dodava.
    ivka70 http://www.cas.sk/fotogaleria/146135...a-slovensku/3/
      zbaliť

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    Charakteristickým znakom kyslomliečnych výrobkov je prítomnosť živých mikroorganizmov. Kyslomliečne výrobky vyrobené za dodržania prísnych hygienických opatrení majú dlhú dobu spotreby (napr. 21 dní ),
    skús po spracovaní do tvarohu pridať /primiešať pravý jogurt,.......a pod/, alebo znížiť teplotu a čas pri spracovaní na minimum,

    z netu
    Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (9.6.2012, 14:34)
    ahoj, ospravedlnujem sa ze som nereagovala na prvy dotaz, ale nejak nobol cas
    co sa tyka toho syru, zda sa ze neboli na kysnutie dobre podmienky, asi chladno v byte ci dome kde ste ho mali a namiesto dobreho kysnutia resp. podkysnutia na tahanie len nakysol a okorel na hrudky a teda uz z neho korbaciky nebudu avsak je moznost ho nadrobit rukami ci mlyncekom na maso pomlet, nasolit a bude brydza. Do buducna odporucam sledovat teplo v byte a nech neklesne pod 20 stupnov, plus syr musi kysnut v tej vode a najlepsie pod pokrievkou dajakou....drzim paste aby sa nabuduce vydaril
    Naposledy upravil viktorviktor : 17.08.16 at 19:09

    fortunka je offline (nepripojený) fortunka

    fortunka
    kupujem tvaroh na gazdovskom trhu (ten v sacku) a aj ked nechcem tak mi zkysne tak neviem... )) ja by som rada keby mi nie.. ale asi som off topic
    sosak No z kyslého tvarohu sa robia nite a z nich korbáčiky, čo asi bude robiť pýtajúci si radu.
    fortunka aha, to som nevedela.. si nastudujem, budem robit aj ja dakujem

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Kyslý tvaroh vznikne po skvasení baktériami.
    Na výrobu sladkého tvarohu je potrebné vyzrážať mlieko enzýmom chymozínom.

    Ako vyrobiť tvaroh, ktorý skysne ?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.