Zavrieť

Porady

Studená kuchyňa

GRÉCKY ŠALÁT

300g liptovskej salámy
2 uvarené vajcia
4 menšie nakladané uhorky
2 menšie cibule

pokrájame nadrobno.

pridáme
1 konzerva sterilizovanej kukurice
2 lyžice worčestrovej omáčky
1 lyžica octu
2 lyžice oleja
3 lyžice kečupu
250 ml tatarskej omáčky

Všetko spolu zmiešame, necháme vychladiť najmenej 3 hod.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

    Ivana Š
    Plnená paprika

    4-5 ks vykostenej papriky
    250 g masla
    4 trojuholníky taveného syra
    100 g liptovskej salámy
    1 natvrdo uvarené vajce
    soľ, vegeta podľa chuti

    Maslo, syr, nadrobno pokrájanú salámu a vajíčko spolu zmiešame, podľa chuti dosolíme, dochutíme vegetou
    Zmesou naplníme vykostené papriky, necháme vychladiť, podávame priečne nakrájané - najlepšie s pečivom.

    mirka165 je offline (nepripojený) mirka165

    mirka165
    SYROVÁ ROLÁDA

    30 dkg tvrdého syra (eidam)
    250 g masla
    2 syrokrémy
    2PL plnotučnej horčice
    4 vajcia
    5 dkg šunky
    3 -4 sladkokyslé uhorky (podla veľkosti)
    sterilizovaná kápia

    Plech vyložíme alobalom a naukladáme plátky tvrdého syra tak, aby sa mierne prekrývali. Prípadné "diery" vzniknutého plátu zaplátame kúskami syra. Vložíme do stredne vyhriatej, ale vypnutej rúry na pár minút, kým sa syr spojí. Nenechávame ho v rúre dlho, aby sa dobre oddelil od alobalu.
    Vychladnutý potrieme polovicou plnky, na plnku poukladáme pozdĺž plátu striedavo riadok šunky, koliesok vajec, kápie a na plátky pokrájanej uhorky. Riadky striedame, kým nepokryjeme celý plát. Na to opatrne natrieme druhú polovicu plnky a zavinieme do rolády a celé do alobalu. Na okrajoch alobal dobre uzavrieme a celú roládu rovnomerne popritláčame. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Stuhnuté krájame na plátky.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.