Zavrieť

Porady

zmysel Slovenskej policie alebo zlodeji teste sa, orgáni su naozaj orgáni

chcem sa s vami podelit o zazitok s nasou policiou a zamysliet sa nad zmyslom existencie nasich organov.
v poslednej dobe bola nasa firma niekolko krat vykradnuta. prva kradez bola vlamanie sa do kancelarie....skoda vlamanim vznikla cez 15000, okradnuty majetok dalsich 15000.
postup nasej policie - prisli, obzreli a na policii sa stravilo niekolko hodin, kym par organ dvoma prstami spisal zapisnicu. ziadne odobratie odtlackov prstov, zaistenie stop, nic. zapisnicu sme aspon pouzili ako doklad k uplatneniu nakladov.
kedze zlodeji zistili, ze v kancelarii na kradnutie nic nie je, postupne sa zacali zameriavat na uskladneny tovar v oplotenom arealy. po dalsej kradezi a skode niekolko desiatok tisic (policiu sme uz radsej nevolali, cas sme radsej venovali zachrane ostatneho tovaru) sme vacsinu tovaru nastastie narychlo predali, ostal uz iba volny menej cenny tovar a drahsi tovar chraneny uzamknutymi kovovym kontajnermi. vec sme zobrali do vlastnych ruk, najali par tvrdych chlapov a striehli noci na zlodejov (kradeze boli kazdy druhy alebo treti den). dve noci sa nic nedialo, mozno zistili nejako ze sme nablizku a striehneme, odchadzali sme ked sa zacalo rozvidnievat, v pomysleni, ze za bieleho dna kradnut nebudu. rano po hliadkujucej noci sme zistili, ze zmizlo trochu z toho tovaru, co este ostal volny.
tak sme hliadkovali dalsiu noc (poviem vam, je to unavne cez den robit a v noci strazit svoj majetok) a o polnoci sme strazenie vzdali, ze to uz nema cenu. dohodli sme sa, ze ideme domov a vratime sa ako sa zacne rozvidnievat a ked uvidime ze zmizlo z tovaru, obehneme okolie a najdeme ich (mali sme podozrenie o koho ide). nadranom (uz za bieleho dna!!!) sme vleteli na firmu v aute, vystupili z auta a v tom sme videli zlodejov pri cine, akurat sa dali na utek. sprintovali sme o dusu ale nanestastie boli rychlejsi a zmizli nam (nad zavolanim policie sme stale nerozmyslali po tych skusenostiach). ked sme obhliadli miesto cinu, nasli sme prichystane ich nadoby, v ktorych mienili tovar odniest, velke zlodejske noznice na retaz a nastrihnutu retaz. cize sme prisli par minut po nich. dalej som tam nasiel cerstvu cigaretu, evidentne su ju jeden z nich akurat pripalil a potiahol.
zavolali sme policiu, ktora prisla do pol hodiny, pozreli sa na to stylom co my s tym zmozeme. pytam sa, z tych noznic sa nedaju zobrat otlacky? teraz mali mozno rukavice, ale ked ich kupoval, urcite i ch nemal (noznice boli nove), za pokus by to stalo, mozno odtlacky prstov maju v databaze. vysmiali sa mi. hovorim, z tohoto ohorku, vlastne malo ohoretej cigarety sa tiez nieco da ziskat, ked nie odtlacky, tak aspon sliny zlodeja....hahaha, moc kukam telku ze? a pustit na ich stopu psa, aj ked hodinu staru? dalsie hahaha.
tak sa ich pytam, ze keby som ich zavolal hned ako sme videli tych zlodejov, ze viac hliadok by ich urcite vypatralo, dostal som najzarazujucejsiu odpoved. viete, my sme tu na noc len jedna hliadka na lamac, dubravku a karlovku (3 mestske casi bratislavy!!!)
tak sa pytam, naco je nam nasa policia, okrem vyberania pokut??? mate vy lepsie skusenosti s pracou policie?
prepacte, som rozhorceny a musel som sa takto vypisat.....
Usporiadat
M3G M3G

M3G je offline (nepripojený) M3G

duficek
investujeme do kamier a dalsieho zabezpecenia a dufam ze sa nam zlodejov chytit nabuduce podari. ich smola, ze si to zliznu za vsetkych zlodejov ...
Ja som po našom pozemku(okrem iného) náhodne rozmiestnil detektory pohybov(nie je ich tam veľa, ale snímajú dosť veľký priestor), čo som napojil na gsm pager, ktorý nám v prípade narušenia zvoní na telefón a my potom do 10 minút prifrčíme. Nevýhodou je, že občas to zoberie aj mačku.
Tento rok som k tomu namontoval aj kamery so samostatným digitálnym videom, ktoré mi na pevný disk nahráva nonstop video a v prípade nejakého narušenia si dokážem zistiť, čo to tam vlastne bolo...
M3G M3G

Elena Navrátilová
Tak ako? Založíš? Ale ak napíšeš ešte také príspevky a ja ich zbadám, kľudne sa môžeš "vyvŕbiť do bútľava". Založiť by sa podľa mňa mohla taká unisex témka a každý by si tam to svoje mohol zverejniť, nie?
Ďakujem...

Myslím, že by sme mohli osloviť Richarda so založením špeciálnej časti porady, a volalo by sa to ......no nevie ma napadnúť to slovo.

Inak, čo znamená to slovo "unisex"? To akože poradňa pre male a female?
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

Niečo ako aj mužské aj ženské. Používa sa napr. pri farbe odevov, pri parfumoch. Môžu nosiť, používať a neviem čo ešte akceptovať aj muži aj ženy. Možno by stačilo bútľava vŕba, nie? Alebo unisex vrba a to by bolo asi navštevovanejšie. Ľudská zvedavosť je ohromná.

M3G
Ďakujem...

To akože poradňa pre male a female?
No a toto je aké slovné spojenie?
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

M3G
Ďakujem...

Myslím, že by sme mohli osloviť Richarda so založením špeciálnej časti porady, a volalo by sa to ......no nevie ma napadnúť to slovo.

Inak, čo znamená to slovo "unisex"? To akože poradňa pre male a female?
Unisex, je univerzálna móda. Aj pre samcov aj pre samice.:p
Naposledy upravil Tweety : 08.07.06 at 20:39
dana9 dana9

dana9 je offline (nepripojený) dana9

právnik
Čo sa týka použitia zbrane na obranu vlastného majetku, tak sú dôležité predovšetkým nasledovné ustanovenia Trestného zákona § 26. Je však otázne, nakoľko je tieto ustanovenia možné aplikovať aj na obranu firemného majektu. Vlastníctvo ako také je chráneným záujmom, do úvahy preto prichádza § 25.

§ 26
Oprávnené použitie zbrane

(1) Použitie zbrane v súlade so zákonom nie je trestným činom.
(2) Za použitie zbrane v súlade so zákonom sa považuje aj jej použitie proti inému vo svojom obydlí na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom neoprávnene zotrvá a nejde o nutnú obranu. To neplatí, ak bola pritom inému úmyselne spôsobená smrť.

§ 25
Nutná obrana

(1) Čin inak trestný, ktorým niekto odvracia priamo hroziaci alebo trvajúci útok na záujem chránený týmto zákonom, nie je trestným činom.
(2) Nejde o nutnú obranu, ak obrana bola celkom zjavne neprimeraná útoku, najmä k jeho spôsobu, miestu a času, okolnostiam vzťahujúcim sa k osobe útočníka alebo k osobe obrancu.
(3) Ten, kto odvracia útok spôsobom uvedeným v odseku 2, nebude trestne zodpovedný, ak konal v silnom rozrušení spôsobenom útokom, najmä v dôsledku zmätku, strachu alebo zľaknutia.
(4) Ak sa niekto vzhľadom na okolnosti prípadu mylne domnieva, že útok hrozí, nevylučuje to trestnú zodpovednosť za čin spáchaný z nedbanlivosti, ak omyl spočíva v nedbanlivosti.

Pokiaľ viem, tak jedným z cieľov tvorcov zákona bolo presne to, aby sa na obranu vlastného majetku dala použiť aj zbraň, samozrejme v súlade so zákonom, teda napr. držaná legálne, pričom použitie zbrane musí byť primerané. To však závisí od konrétnych okolností prípadu.

Pravdou však je že použitie tohto ustanovenia v praxi nemám odsledované. V minulosti, resp. za účinnosti starého zákona boli súdy veľmi prísne pri posudzovaní použitia zbrane na vlastnú obranu. Pokúsim sa k tomu ešte niečo zistiť a dám vedieť.

dana

Naposledy upravil dana9 : 08.07.06 at 20:57
M3G M3G

Tweety
Unisex, je univerzálna móda. Aj pre samcov aj pre samice.:p
Elena Navrátilová
No a toto je aké slovné spojenie?
Ste si už odpovedali.

male=samec
female=samica

A myslím, že by sa to tu na porade uživilo.
M3G M3G

dana9

(2) Nejde o nutnú obranu, ak obrana bola celkom zjavne neprimeraná útoku, najmä k jeho spôsobu, miestu a času, okolnostiam vzťahujúcim sa k osobe útočníka alebo k osobe obrancu.
(3) Ten, kto odvracia útok spôsobom uvedeným v odseku 2, nebude trestne zodpovedný, ak konal v silnom rozrušení spôsobenom útokom, najmä v dôsledku zmätku, strachu alebo zľaknutia.
Ten odsek 3 sa mi veľmi páči, aj to by sa dalo použiť na to, čo som spomínal.

A ja že si nás odchytil na šuťáku. No veď začni konať. Tiež som toho názoru.

M3G
Ten odsek 3 sa mi veľmi páči, aj to by sa dalo použiť na to, čo som spomínal.
No až je to to čo som písala vyššie, v skratovom konaní policajt, zastreli, postrelil,...
willma willma

willma je offline (nepripojený) willma

dana9

§ 25
Nutná obrana

Chudák môj staffordík Tak ho rozrušil vstup zlodeja do bytu až mu natrhol ... doplňte si čo len chcete. Neberte to ako iróniu tak ma tie Vaše príspevky dovytáčali, že natrafiť teraz na nejakého vola tak má so mnou čo robiť a to som holubičia povaha enem ma nesmie niekto vytočiť. A skúsil by ma udať pre ublíženie na zdraví- veď čo ja chúďa žieňa- radšej buchnem prvá ako by som mala čakať čo na to môj protajšok. A nezabudnúť, že treba trafiť doprostred čela, aby páni zlodeji nekrívali. Inak ja mám na rozdiel od Vás trochu lepšie skúsenosti s policajtami (že by to bolo tým, že krstný tato mojej dcéry je veliteľ PMJ? )
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Ani si nevieš predstaviť, ako by si prispela k čiastočnej rehabilitácii pánov policajtov, keby si tú lepšiu skúsenosť v stručnosti opísala. Dúfam, že nešlo len o darček od veliteľa pre krsniatko. Ale vlastne aj to je niečo.
willma willma

willma je offline (nepripojený) willma

Bohužial, vôbec nešlo o darček. V prvom prípade išlo o streľbu (i keď ma drahý bývalý presviedčal, že boh vie čo som počula) Od nahlásenia tam boli do troch minút (aj to hovorím veľa). Skutočne išlo o streľbu zo žiarlivosti. Strelec podľahol na mieste a kočka asi o týždeň v nemocnici. Najhoršie na tom bolo, že chalana som poznala osobne a spolu sme pracovali. Vôbec by som nepovedala, že je niečoho takého schopný.
Druhá skúsenosť je osobná: búrala som autom- z mojej viny (mám sa čím chváliť) našťastie sa nikomu nič nestalo. Akurát ľavá strana služobného voza zrušená a náklaďák taktiež nejaká tá škoda. Policajti, ktorí prišli na miesto nehody sa snažili pomôcť ako vedeli a dopravák bol taktiež veľmi nestranný a ústretový (mohla som prísť o vodičák, našťastie som vyviazla len s blokovkou)
a to bez akéhokoľvek všimného, či pokusu o zjednávanie. Zatvárila som sa jednoducho moc skrúšene ako ma to mrzí- nie že by ma to nemrzelo, ale trocha som moje reakcie prehnala a vyšlo to až do takej miery, že sa za zníženie pokuty prihováral dokonca aj spoluúčastník nehody, ktorý nebol na vine.
duficek duficek

duficek je offline (nepripojený) duficek

VieraM
S policajtami mam vzdy len zle skusenosti, ale tento posledny ma dorazil>
Dcera bola na chate s kamosmi /s nasim vedomim a len par km od domu/
Vecer cez okno tam vosli dvaja chlapci, ked ich dcera pristihla, vyskocili z okna. Ihned zistila ze viacerym chybaju mobile a peniaze, ktore mali tam odlozene. Samozrejme mladeznici si tych dvoch nasli, lenze zlodeji ich fyzicky napadli. Prislo samozrejme k bitke a niekto z okolia privolal policiu, to mi uz dcera volala co sa stalo. Vsetkych odviedli na policiu. Ked sa mi po hodine nevratila, volala som na policiu, kde mi povedali ze moja dcera je zadrzana s podozrenim so spachania trestneho cinu a ze cakaju na vysetrovatela.
Vsetkych tam zadrzali az do obeda nasledujuceho dna, smadni, hladni. Pachatelia sedeli volne a chlapci ktori si branili svoje veci boli celu noc priputani o radiator. Ked dcera ziadala nahradu skody, jej zmizlo 500.- Sk
tak pan policajt povedal ze o takej malej ciastke sa nebudu bavit a ukradnute
mobile - vraj ako chce dokazat ze tam mali mobil. Pachatelom osobnu prehliadku neurobili, s odovodnenim ze skoda je prilis nizka. Rano pachatelov pustili domov lebo vypovedali ze ti druhi ich napadli a poskodenym dali policajti
dost krutu bitku obuskami a poslali ich domov. Dcere neurobili nic, asi preto ze je dievca a aj preto ze som celu noc tam kazdu chvilu volala.
A co z toho, kde sa pojdem stazovat ? Leda tak na lamparen.
ano, toto je dokonale cisty obraz prace nasej policie.
obcas nam sice novy cas prinesie senzaciu, ako nasi kuklaci zatkli dalsich mafianov....lenze mam pocit, ze v tom ma prsty "konkurencna" skupina co ich bonzla. cize oni maju docasne o jednu konkurenciu menej a policajti sa maju aspon cim pochvalit...
duficek duficek

Zita5
Vieš dneska je to ťažké ...policajtov je málo ..vidíš 2-ja na 3 mestské časti...u nás boli tiež 2-ja na 1 menšie mesto a 20 dedín ....čo k tomu dodať .
zitka je to tak, aj mi tych chalanov policajtov bolo trochu luto, oni za to nemozu ako ich riadia tam zhora.
len mi bije do oci ina vec, ked je akcia JASTRAB, je motorizovana hliadka takmer na kazdej ulici....kde potom tie hliadky skovavaju, ked ich treba v noci pri trestnych cinoch???
Naposledy upravil duficek : 09.07.06 at 12:49
duficek duficek

Elena Navrátilová
Pokiaľ je súkromný pozemok oplotený, označený a zbraň legálne, nepozvaný, resp. samopozvaný hosť sa môže postrašiť aj strelnou zbraňou. Teda môže byť aj použitá strelná zbraň. Vravel mi to bývalý kolega. keď im ukradli z drevárne kosačku, a neviem čo ešte. Toto mu pri vyšetrovaní povedali policajti. Podmienkou je legálne držaná zbraň, označenie a oplitenie súkromného majetku. Ak ma zavádzal, tak nenesiem zodpovednosť. Ale podľa nového znenia farmárskeho zákona to má byť takto.
mozno, lenze v nasom pripade zlodeji stihli preskocit plot a dali sa na utek. strelba v tomto pripade by nebola uz brana ako obrana majetku, ale utok na civilistu, aj ked ide v podstate o zadrzanie zlodeja....
duficek duficek

M3G
Ja som po našom pozemku(okrem iného) náhodne rozmiestnil detektory pohybov(nie je ich tam veľa, ale snímajú dosť veľký priestor), čo som napojil na gsm pager, ktorý nám v prípade narušenia zvoní na telefón a my potom do 10 minút prifrčíme. Nevýhodou je, že občas to zoberie aj mačku.
Tento rok som k tomu namontoval aj kamery so samostatným digitálnym videom, ktoré mi na pevný disk nahráva nonstop video a v prípade nejakého narušenia si dokážem zistiť, čo to tam vlastne bolo...
ano, tiez rozmyslame nad kombinaciou viacerych zabezpeceni, urcite kamery aj narusenie kancelarie, halogenove lampy+detektor pohybu a samozrejme GSM modul.
duficek duficek

no a este jedna perlicka, ale to uz nesuvisi s touto temou, beriem to ako zlyhanie jednotlivca.
asi cca 10 rokov dozadu sme mali jedno blbsie obdobie, ked nam zahradu a chatu vykradli do roka 9!!!x. (to ze tam uz nebolo co kradnut hovorit nemusim, tak nam zlodeji zacali rozbijat zachody, umyvadla, taniere, nasrali do stredu izby atd...)
tak jeden vysetrovatel sa nam ponukol, ze ked chceme, mozeme mat hned po problemoch...len by sme mu museli dat polku nasej zahrady, on by si to uz potom postrazil......
luebchenko luebchenko

luebchenko je offline (nepripojený) luebchenko

žena - čo viac povedať treba :) ...viac
Ako je to vlastne s trestnou zodpovednosťou človeka, ktorý v snahe ochrániť svoj majetok označí tento nápisom typu: "Pozor zabezpečené výbušným systémom" (alebo tak nejako podobne) a majetok skutočne zabezpečí niečím, čo prípadnému zlodejovi prinajmenšom jeho šikovné ručičky poobtrhá? Bol by zodpovedný za ublíženie na zdraví chudáka zlodeja? Tak nejako by sa mi to páčilo Ibaže sa obávam, že by sme sa invalidných dôchodkov nedoplatili... Prepáčte mi moju "krvilačnosť" ale so zlodejmi, bezmocnosťou okradnutého a neschopnosťou policajtov čokoľvek proti takýmto "drobným zlodejíčkom" podniknúť mám tiež svoje skúsenosti...
duficek duficek

ja osobne som za to, aby sa zlodejom utinali ruky ako v arabskom svete.
vhodne by aspon bolo, aby si poskodeny mohol svojpomocne chranit svoj majetok a aby sa nemusel obavat, ze este on pojde do basy a zlodej bude na slobode za "priestupok".
myslim ze pripadne pasce (vybusny system si neviem predstavit) su urcite nelegalne...s tym tak trochu suhlasim, pripadne pasce a ochranne systemy by mohli ublizit napriklad hasicom pri pripadnom poziari. a nie vzdy je cas volat majitela aby si prisiel pasce zneskodnit....
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať