Zavrieť

Porady

Vlastná lokálna kotolňa v spoločnom dome.

energetický poradca
Pred obnovou a rekonštrukciou spoločného domu si treba uvedomiť postupnosť krokov. Pokiaľ začneme zateplením, vystavujeme sa riziku straty úspor v navýšenej cene za GJ od dodávateľa tepla. Vlastná kotolňa prináša priame úspory bez sledovania GJ. Sledujú sa iba spotreby plynu, vody a elektriny.
V našom dome sme usporili 1.000.000 .- sk za rok, slovom jeden milión korún, oproti centrálnemu vykurovaniu. Spoločný dom má 96, 3 - izbových bytov./ 1 - byt: 63 m 2 /. Úspora nám spláca úver a našetrili sme si pri tom ešte aj na zateplenie. Vrele odporúčam hlavne pri SVB.
Usporiadat
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

slavica
Ja a GabiZ by sme predbežne suhlasili s terminom 28.7. Na buduci týžden upresníme...dve volne miesta v aute ešte mám na trase Dubnica-Banovce
No to sa máte, že ste to vyriešili. Ja sa poobzerám čo a ako, ale pre mňa dávať už teraz presný dátum sa jednoducho nedá. Ale dámy bude mi cťou a potešením sa s Vami poznať nakoľko virtuálne sa mi s Vami super komunikuje. Takže ja ešte upresním. Samozrejme po dohovore s Ladislavom, aby to vyhovovalo každému zhruba rovnako. Týmto oznamujem, že aj s ostatnými mi bude cťou a potešením sa zoznámiť aj osobne. Ale pre mňa je na sľub ešte veľmi zavčasu k tomu dátumu. Ja by som bola Lackovi vďačná, keby si on povedal približné dátumy aby sme sa dohodli. A aby si povedal koľkých najviac zvládne oboznámiť teoreticky aj prakticky. Nie že sa zľakne a už sa nám neozve.
Myslím že z tých čo tu prispievajú ani nehrozí aby sa niekto vzdal, keď toľko bojujeme, no nie?
GabiZ GabiZ

GabiZ je offline (nepripojený) GabiZ

Potvrdzujem Slávkine slová, dohodli sme sa na predbežnom termíne, budem rada, ak sa podarí toto stretnutie. Elenka, toto by bola jedna z príležitostí, podiskutovať aj o iných veciach. Potom môžeme spojiť aj príjemné s užitočným a niekde posedieť a rozobrať aj iné témy. A čo sa týka toho počtu, no Laci, aby si nás zvládol (navyše ak by sme boli samé baby), ale vyzerá to na pomoc Orima. Ale vážne, ak sa určí termín, dodatočne sa dohodneme na ostatnom.

Tak som si pozerala približne spoje. Ak by to malo byť reálne toho 28. u mňa to vyzerá asi takto. Buď by som bola v Trenčíne 10,37-12,22-alebo v Bánovciach 7,33 hod. Nič moc ja viem. Ešte skúsim pozrieť autobusy ale asi počkám ako sa Lacko vyjadrí. Ale bolo by mi cťou a potešením stretnúť sa s osadenstvom navzájom komunikujúcimi na tomto fóre.
Orim Orim

Orim je offline (nepripojený) Orim

Zatiaľ môžem. GabiZ budem potrebovať na teba okrem ICQ asi aj iný kontakt, aby bol dohovor pružnejší.

Dass
pozdravujem vsetkych s nevzdavajte to
Ďakujeme za pozdrav. Pridáš sa k nám, alebo toto už máte v dome poriešené?
Ladislav Somogyi Ladislav Somogyi

Ladislav Somogyi je offline (nepripojený) Ladislav Somogyi

energetický poradca
Termín 28. júla budeme teda považovať za pevný.

Časovo sa nemôžeme presne viazať, nakoľko nie sme z jednej oblasti.
Môj návrh:
Budem k dispozícii od rána dňa 28. júla, pošlite mi do mailu telefón na vás, aby som mohol prísť autom pre vás na stanicu, pokiaľ neprídete autom.
Stretnutie bude v motoreste ESO v Bánovciach, zajednám miesto.

K vyjadreniu sa k vlastnej lokálnej kotolni vo vašich domoch potrebujem prvotne ročné vyúčtovanie nákladov. Je to šlabikár a vyčítame z neho dosť.
Ostatné podklady pripravím ja.

Takže teším sa na stretnutie a myslím že bude prínosom aj pre poradu.sk.
GabiZ GabiZ

Predbežne môžem povedať, že prídem, len dopredu nikdy nestanovujem termíny, lebo vždy sa nakoniec niečo vyskytne. Zatiaľ mám termín voľný a rada sa na to prídem pozrieť aj s predsedom nášho SVB. Takže Elenka, ak by si prišla do Trenčína, nie je problém, odtiaľ by sme ťa vzali, prípadne je tu ešte Slavica, s ktorou sme predbežne dohodnuté, že ona nás odvezie. Keď pôjde náš predseda, budú už 2 autá k dispozícii, takže potom po dohovore s ostatnými môžeme zabezpečiť odvoz z Trenčína do Bánoviec. Najlepšie bude dohodnúť sa v daný týždeň. Určite sa Vám ozvem cez poradu.
Orim Orim

Počítate s jedným miestom pre mňa?

Určite s Tebou rátame.
GabiZ GabiZ

Orim
Počítate s jedným miestom pre mňa?
Jasnéééééééé, na budúci týždeň sa dohodneme konkrétne, nebudem teraz nič plánovať na pevno, lebo môže do toho niečo prísť a potom budeme musieť odvoz riešiť. Takže ozvem sa.
Janca Janca

Janca je offline (nepripojený) Janca

Dobrý deň priatelia. Síce trochu opozdene, ale hlásim sa na stretko aj ja, ak sa zmestím. Termín 28.7.2006 by mi vyhovoval. Som z Prievidze, takže to mám kúsok. Hodina by mi síce vyhovovala skôr poobede, ale ak sa prehlasuje doobedie, nevadí, už budem mať po DPH. Takže ja by som mohla zobrať niekoho na trase Prievidza-Bánovce.
GabiZ GabiZ

Mne sa to začína komplikovať, lebo na budúci týždeň nastupuje firma, ktorá nám bude na bytovke vymieňať okná, do štvrtku by mali byť hotoví, preto ak termín splnia, v piatok by mal byť v pohode. Tiež mi ale vyhovuje termín po obede, ak by bolo možné aj z vašej strany.

Ja som zrejme z najväčšej vzdialenosti. Len cesta trvá pomerne dosť dlho. Ale Gabika pevne verím, že firma termín dodrží, tak ako u nás. Treba ich len správne namotivovať. A v konečnom dôsledku budeš zrejme len ako dozor, však? Tak by nemal byť väčší problém. Vychádzam zo skúseností u nás.

Na tri dni sa odmlčím, cestujem po Slovensku za nešťastníkmi ktorí platia za 3 - izb. byt 8. až 9.000 .- Sk a nevedia prečo. Zatiaľ nepochopili že založenie SVB je absolútny základ.

Zdravím vás a teším sa na stretnutie.[/quote]
Tak ohľadom takýchto vysokých zálohových platieb by som tiež mala rada info. To bývajú niekde na Kamčatke, v iglu či čo? Alebo majú neplatičov a platia ostatní aj za nich? Lacko ak to bude aktuálne, poprosím aspoň mini info. Aký systém kúrenia, dodávku vody a ostatné základné aspekty dokážu vyrobiť takéto drahé bývanie.
Orim Orim

Možno to je nájomné ???? v tom.

Orim
Možno to je nájomné ???? v tom.
Ani s nájomným sa nedá takto draho bývať vo svojom. Ešte prenájom sa mi zdá dosť blízko k realite.
Naposledy upravil Elena Navrátilová : 19.07.06 at 06:36
Orim Orim

Myslel som nájomné spolu s prenájmom

energetický poradca
Je to iba nenažranosť správcu a výrobcu tepla.
So zdravým rozumom to nemá nič spoločné.
Platia to v Prešove pod správou Bytového družstva.
Pripravujeme im tam založenie SVB a vlastnú kotoľňu.

V aktuálnom periodiku Dom a byt v prílohe Bytové domy sa venujem aj tejto problematike. Vyšlo minulý týždeň, je tam dosť užitočných tém.
Naposledy upravil Ladislav Somogyi : 23.07.06 at 21:23

energetický poradca
Predošlý príspevok patril k Elena Navrátilová, mriežka 35 v pravo hore.

K stretnutiu v Bánovciach:
Dúfam že ten piatok platí v Bánovciach, poprosím o potvrdenia k stretnutiu, telefón od pani Navrátilovej mám.

energetický poradca
Môže byť aj poobede, pre Gabi Z.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať