meggan Ja varim cuketovu polievku z celej cukety aj jadra a aj supka. potom to precedim a celu cuketu vyhodim. Ostatnu korenovu zeleninku po uvareni pokrajam spat do polievky. Urobim k tomu sliziky, alebo halusky. V letnych mesiacoch je fain svieza a rychlejsia ako klasicky vyvar.
Potvrdzujem, že polievka z cukinových jadier chutí podobne ako hovädzia.
Pridám len, že ja si pre tento účel zámerne odkladám vydlabaný stred z jadierkami do mrazničky, keď akurát nevarím polievku a robím len placky,
proste je mi ľúto vyhodiť tie jadieka.
Ešte pridám vylepšenie placiek: okrem cukiny pridávam aj na jemno nastrúhanú mrkvu, placky sú potom trochu "hutnejšie".
Chutné sú aj kolieska mladej cukiny nakrakrájané na tenučko aj so šupkou( ako uhorky na šalát) a jemne opražené na olivovom olej s cesnakom ( nedat naraz veľa koliesok na panvicu, lebo potom sa viacmenej udusia), ale tak len pokryt dno panvice, opražené zhrnuť ku kraju, dať dalšiu várku a cesnak pridať až ku koncu, aby nezhorkol, len troku ho nechať aby začal "voňať".