No dnes som bol v pobocke socialnej poistovne a tam som sa pytal na jednu otazku ohladne zamestnca <TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 487pt; BORDER-COLLAPSE: collapse; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=649 border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 16.5pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: black 1pt solid; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; BACKGROUND: white; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 16.5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-right-alt: solid black 1.0pt">
poberateľ invalidného dôchodku s poklesom schopnosti<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="HEIGHT: 16.5pt; mso-yfti-irow: 1; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: black 1pt solid; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; BACKGROUND: white; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 16.5pt; mso-border-left-alt: solid windowtext .5pt; mso-border-right-alt: solid black 1.0pt">
vykonávať zárobkovú činnosť najviac o 70%<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
percentualne odvody som si tu nasiel podla toho som z minimalnej mzdy si vypocital vsetko a siel som sa ich spytat ( prikladam tabulku odvodov tam to je pisane) ze podla tabulky tej a tej som nasiel nieco taketo
najmenej z 5175 Sk na 1 ZC otazka znela ci mam platit z toho minimalneho zakladu 5175, odpoved znela mmt po minute radenia sa pani odpovedala, ze nie ze to je cca 4000 sk a to z roku pana 2004 a ja vravim ze ja mam tooto z 2006 , nakoniec my poradila ze ked my raz pride od nich kontrola ze my to opravia kontrolori a vratia preplatok ) usmevne no nie a zabudol by som nakoniec som dostal odporucanie sa kontrolorov spytat hned . Preto niekto nevie poradit co stym ci invalidovi mam pocitat odvody z 6900,- ako som to urobil ( je to prva vyplata ktoru som robil lebo len v 6 mesiaci som ho prijimal ) alebo tam plati ta nizsia sadzba 5175 do socialnej a pre zdravotnu je to este menej a takto chodim hore dole ako na klavir do socialnel, danovy a zdravotnej a nikto nic nevie vopred dakujem