Niekoľko mesiacov som bola PN kvôli kĺbom a iným zdravotným problémom, Moja lekárka mi vydala lekársky posudok, že už viac nemôžem vykonávať prácu upratovačky zo zdravotných dôvodov. S týmto posudkom so išla za svojou riaditeľkou, lebo mi známi radili, že mi potom riaditeľka dá výpoveď zo zdravotných dôvodov a mám nárok na min. 5 mesačné odstupné, keďže tam pracujem už 24 rokov. Lenže riaditeľka odo mňa ten posudok ani neprebrala a povedala, že ja si mám dať výpoveď. Ja som odmietla. Takže teraz som ešte na dovolenke do konca týždňa a neviem, čo bude pondelok, lebo ja nie som v stave, aby som mohla nastúpiť do práce a ona mi nechce dať výpoveď, aby mi nemusela vyplatiť odstupné, lenže tie peniaze mi patria a nechcem o ne prísť. V minulosti, ked učiteľky boli v tej istej situácii, nemala žiadny problém dať im odstupné a boli to teda sumy. Prosím o radu, môže si tá žena robiť, čo sa jej zachce, alebo je zákonník práce na mojej strane? Ukladá jej povinnosť dať mi výpoveď, ak som zdravotne nespôsobilá pracovať? Ďakujem