Pridám môj recept :
Nastrúhané zemiaky, pretlačený cesnak, trošku poloh.múky, trošku strúhanky,
soľ, korenie, čubricu (alebo majorán rozmrvený), mletá rasca. Na suchú teflónovú panvicu ( veľkú) dám kapustný list, taký jemnejší zo stredu hlávky, na to cesto, prikryjem druhým listom. Pečiem na strednej teplote, keď je list pekne opečený otočím na druhú stranu a opakujem postup. Po upečení obtrhám list, ktorý nie je na placke - to čo je prázdne a namočím ju do roztopeného masla a hneď dávam na tanier. K tomu zakysanku, alebo zákvas.
Ale tieto placky s kapustným listom robievam len občas, keď je na jeseň čerstvo odtrhnutá kapusta zo záhrady a ešte hlávka "tečie". Keď sme na chate, tam to pekávame priamo na vydrhnutej a rozpálenej platni sporáka na kúrenie, tzv.transportu.
Inak presne takto isto, ale bez oleja na suchej teflónovej panvici bez kapusty, ale v zime robím placky maličké, medzitým udusím kyslú kapustu na veľa cibuli a medzi dve placky dám udusenú a okorenenú kyslú kapustu, moji chlapi si k tomu ešte naškvaria škvarky z údenej slaniny a polejú, ale mne sa to zdá mastné.