Zavrieť

Porady

Zaváranie - recepty II.

Mamine, babkine, vaše vlastné, staré, či moderné, cudzokrajné - sem s nimi
Usporiadat
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Ríbezle na spôsob brusníc
Uvaríme hustý cukrový sirup,* pridáme nalámanú celú škoricu, klinčeky a hneď do horúceho sirupu pridáme umyté ríbezle. Povaríme cca 10 minút a plníme do menšícj fliaš, otočíme hore dnom a prykryjeme dekou, nemusíme sterilizovať.
V pôvodnom recepte sú ríbezle najprv sparené vriacou octovou vodou v pomere 1:1, ocedené a potom varené. Na 1 kg ríbezlí 600-700 g cukru a 1,5 dcl vody.
* Ríbezle pustia šťavu, máme radi hustejšie, výborné k cesnakovým mäsám, ale jeme ich aj s broskyňovým, či marhuľovým kompótom ku vyprážanému karfiolu a pod.
Naposledy upravil kukučka : 12.07.17 at 20:18 Dôvod: preklep
3 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

veronikasad
Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
Možno budú lepšie, ako moje asi pred 2 rokmi, keď som sa pomýlila a capla namiesto cukru 3 lyžice soli na 7 dcl pohár Buchi, tie ale boli ozaj famózne. Skús, keď tak miluješ tie famózne jedlá
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Ale sranda nabok. Čierne ríbezle zasypať v pomere 1:1 vrstvovite do veľkého pohára. Občas pretriasť. Po rozpustení užívať sirup od kašľu. Bobuľky budú také suché, odšťavené, tie zaliať horúcou vodou na čaj.
3 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

babka - ježibabka
Ale sranda nabok. Čierne ríbezle zasypať v pomere 1:1 vrstvovite do veľkého pohára. Občas pretriasť. Po rozpustení užívať sirup od kašľu. Bobuľky budú také suché, odšťavené, tie zaliať horúcou vodou na čaj.
Babík, zabudla si na tú druhú pomerovú ingredienciu. Zasypať cukrom?
1 0
Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

????
veronikasad
Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
No ja som tak pred rokom slivky....brrrrrrr.nedalo sa to jesť
2 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Anika61
veronikasad
Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
No ja som tak pred rokom slivky....brrrrrrr.nedalo sa to jesť
To si ma moc nepotešila... Polovičku som urobila s náhradným sladidlom (tabletky stevia), tiež prvýkrát, neviem či som sa trafila s dávkovanim a nezačne sa mi to kaziť
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

veronikasad
Anika61
veronikasad
Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
No ja som tak pred rokom slivky....brrrrrrr.nedalo sa to jesť
To si ma moc nepotešila... Polovičku som urobila s náhradným sladidlom (tabletky stevia), tiež prvýkrát, neviem či som sa trafila s dávkovanim a nezačne sa mi to kaziť
ja som robila marhule, ale nechutilo nám to. To si radšej dám dva lístky šalátu ako takéto marhule...
2 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Tweety
babka - ježibabka
Ale sranda nabok. Čierne ríbezle zasypať v pomere 1:1 vrstvovite do veľkého pohára. Občas pretriasť. Po rozpustení užívať sirup od kašľu. Bobuľky budú také suché, odšťavené, tie zaliať horúcou vodou na čaj.
Babík, zabudla si na tú druhú pomerovú ingredienciu. Zasypať cukrom?
Áno Majka cukrom. Zabudla som napísať. Kilo na kilo.
1 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Dáša_
veronikasad
Anika61
veronikasad
Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
No ja som tak pred rokom slivky....brrrrrrr.nedalo sa to jesť
To si ma moc nepotešila... Polovičku som urobila s náhradným sladidlom (tabletky stevia), tiež prvýkrát, neviem či som sa trafila s dávkovanim a nezačne sa mi to kaziť
ja som robila marhule, ale nechutilo nám to. To si radšej dám dva lístky šalátu ako takéto marhule...
Dáska, nechytili so soľou?
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

veronikasad
Dáša_
veronikasad
Anika61
veronikasad
Prvýkrát som zavárala čerešne so soľou (bez cukru). Som zvedavá aké budú. Len neviem či som odhadla tu "štipku" soli v 3dl pohároch ...
No ja som tak pred rokom slivky....brrrrrrr.nedalo sa to jesť
To si ma moc nepotešila... Polovičku som urobila s náhradným sladidlom (tabletky stevia), tiež prvýkrát, neviem či som sa trafila s dávkovanim a nezačne sa mi to kaziť
ja som robila marhule, ale nechutilo nám to. To si radšej dám dva lístky šalátu ako takéto marhule...
Dáska, nechytili so soľou?
Chytili, aj vydržali v pohode. Ešte stále držia. Ale chuť bola taká, že nechutili. Ale u nás vo všeobecnosti kompóty moc nejdu, tak možno je to trochu aj tým
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

So solou zavaram slivky, inak cukor, ale malo- na 7dcl - 2pol.lyzice.
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Ja ringloty.Vyslovene sladké ovocie.
0 0
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

Ja som tiež skúšala so soľou, slivky sa dali zjesť ako tak , ale marhule nám tiež nechutili , použila som ich do koláča tam sa dajú osladiť
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

A s tým náhradným sladidlom (stevia v tbl. ) nemáte niekto skúsenosti?
0 0
Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

????
veronikasad
A s tým náhradným sladidlom (stevia v tbl. ) nemáte niekto skúsenosti?
Nemám skúsenosť,ale čítala som kdesi,že tie tablety sú viac škodlivé"ako biely cukor....hmmm,ale popíšu hocičo...takže neviem posúdiť či je to pravda
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Vela odstavujem, tak vyskusam...ale len s cukrom- bez toho gelfixu
.Mrkvový džem
https://dobruchut.azet.sk/recept/301...bieranerecepty
2 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ja by som ....podliala tou mrkvovou šťavou...
1 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Cvikla – zaváraná

Surovú cviklu očistiť, nakrájať na malé kocky.
Na dno pohára nasypať koreniny, potom cviklu pretrepať, zaliať horúcim nálevom a zatvoriť.
Dať na plech a do plechu naliať vodu.
Mriežku úplne na spodok, ohrev len z dola.
35 minút na 190 st.
35 minút na 150 st.
Vypnúť a nechať vychladnúť v rúre.

Na dno 7 dcl pohára dať:
1/3 ČL aníz
1/3 ČL rasca
1/3 ČL fenikel

Nálev na asi 7 kusov 7 dcl pohárov:
2 litre vody uvariť
pridať 40 g soľ
300 g kryštálový cukor
na koniec ½ litra octu
2 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Začína sezóna zavárania, tak oprašujem starú tému, Našla som zaujímavú stránku, možmo niekomu pomôže. http://www.konzervovanie.sk/
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať