januli
medzi tým, napísal, že ma v práci nepotrebuje a uvítal by ukončenie pracovného pomeru z mojej strany do ním uvedeného termínu. ja osobne nevidím dôvod, prečo by som mala dať výpoved ja, ked sa zamestnávatel písomne v sms vyjadril, že ma nepotrebuje a so mnou nepočíta. samozrejme že sa držím zákonníka práce a kedže zamestnávatel takéto niečo napíše, očakávam že mi teda dá výpoved a za 10 rokov čo u neho pracujem aj odstupné. no môj zamestnávatel sa snaží šikanovaním a nátlakmi prinútiť mna aby som dala výpoved.
nemyslím si že tento jeho postup je správny a hlavne zákonný.
t.č. som poslala zamestnávatelovi oznámenie, že vzhladom na vzniknutú situáciu t.č. pre psychické preťaženie nie som schopná pracovať ako administratívny pracovník.
-----------------------------------------------------------
Odstupné pri výpovedi zo strany zamestnávateľa
Ak zamestnávateľ skončí pracovný pomer so svojim zamestnancom výpoveďou z dôvodu, že:
+ zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu,
+ sa zamestnávateľ alebo jeho časť 1. zrušuje alebo 2. premiestňuje a zamestnanec nesúhlasí so zmenou dohodnutého miesta výkonu práce,
+ sa zamestnanec stane nadbytočný vzhľadom na písomné rozhodnutie zamestnávateľa alebo príslušného orgánu o zmene jeho úloh, technického vybavenia alebo o znížení stavu zamestnancov s cieľom zabezpečiť efektívnosť práce alebo o iných organizačných zmenách a zamestnávateľ, ktorý je agentúrou dočasného zamestnávania, aj ak sa zamestnanec stane nadbytočným vzhľadom na skončenie dočasného pridelenia pred uplynutím doby, na ktorú bol dohodnutý pracovný pomer na určitú dobu,
+ zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu.
http://www.akmv.sk/aktuality/pracovn...dne-informacie
Nemáš právo dostať od zamestnávateľa žiadne odstupné, pretože to sa dáva výhradne z dôvodov výpovede vyššie uvedených. Zamestnávateľovi si
oznámila, že zo zdravotných dôvodov nie si schopná pracovať ako administratívny pracovník. To ale nestačí, pretože ak chceš odstupné, tak musíš zamestnávateľovi doručiť
posudok, že zo zdravotných dôvodov nemôžeš
dlhodobo vykonávať doterajšiu prácu a žiadaš o pridelenie inej práce, ktorú by si mohla zvládnuť. Zamestnávateľ má čas 15 dní na rozhodnutie a pridelenie inej práce.