Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Aká múka? Ako kysnúť ? Ako na kvások ? Prečo mi chlieb nevykysol?
Pochváľte sa svojimi bochníkmi, možno poraďte iným pri problémoch, zdieľajte recepty.
Lujza, ale podstata je v niečom inom. Glykemický index múky ti vôbec nič nepovie, lebo z múky môžeš urobiť klasický kvasnicový chlieb, kváskový chlieb a ešte aj nejakú napr. kašu.
Každé jedlo bude mať iný glykemický index.
Uz mam za sebou stravovanie podla GI....takze viem,ze kazde jedlo-potravina ma iny GI
Teraz sa uz dakych par rokov stravujem-minimum jednoduchych cukrov....
tak som včera slávnostne založila kvások. Uvidíme, zatiaľ sa zdá, že pracuje. Dokonca sa mi javí nenásytný, lebo teraz večer klesol, okolo obeda hobolo viac. Idem mu teda lyžicu, dve pridať. Nech nepovie, že som lakomá
akú vôňu má mať kvások? Pracovať pracuje, len teda neviem, či je tá jeho vôňa OK
tazko povedat. Podla toho z akej muky robis. Moj spaldovy vonia tak trosku orieskovo. Malo by to vsak v kazdom pripade vonat nakyslasto, ale prijemne, nie az ostro kyslo ako ocot. A nesmie to vonat nijako odpudzujuco, plesnivo
Dáška, ak pomaly pracuje pri izbovej teplote, tak vôňa podľa " môjho čuchu" - niečo, ako zlomené víno vo fľaši. Teda nie ostrá ako ocot. Nie celkom fajná, ale tak nejako to má byť.
vďaka za odpovede. Fakt vonia tak trochu ako zlomené víno. Teda pred nakŕmením. Potom sa to zjemnilo. Tak môžem smelo pokračovať. Len už asi budem musieť odobrať časť, lebo pohar sa nebezpečne plní. Asi vyskúšam uvariť poľský žurek. len neviem, či mi to budú doma jesť. Aj keď vlastne to tak trochu ako kapustnica s klobasou, lem miesto kapusty ide kvások.
Tak čo, pečiete cez víkend či už Vás to omrzelo? Ja som ešte z chladničky od silvestra nerozkvasil, tak rozmýšľam, že až v nedeľu večer niečo spácham, aby som rozkvášal aspoň 2 dni.
len tak na okraj - stále kŕmim kvások a už vyzeralo, že sa začne poberať preč z pohára. Tak som sa dnes pokusila z časti uvariť polievku - niečo ako poľský žurek. Zatiaľ sa zdá, že je OK, silne pripomína kapustnicu.... Teda tou kyselkavou chuťou.