Zavrieť

Porady

Pečieme domáci kváskový chlieb

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Aká múka? Ako kysnúť ? Ako na kvások ? Prečo mi chlieb nevykysol?
Pochváľte sa svojimi bochníkmi, možno poraďte iným pri problémoch, zdieľajte recepty.

Niektore recepty, podnety, zaujimavosti:
Nemieseny chlieb Sumava
Vinohradsky psenicny kvaskovy chlieb
Špaldový kváskový chlieb
Letkov pšenično-ražný chlieb
Zakladanie kvásku s ananásovou šťavou
Prečo nemraziť kvások
Kvakin kvaskovy chlebik a skúsenosti
Turbo chlebik, psenicno, spaldovo, razny, so zeleninou
Naposledy upravil taiko : 14.12.17 at 05:50
Usporiadat
olybaba olybaba

olybaba je offline (nepripojený) olybaba

stale krasna striedka a velmi chutne
12671914_10153508750142914_2362329277436067771_o.jpg  
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Vďaka za objasnenie. Inak čítam knihu aj o stravovaní v minulosti. Píšu tam, že chlieb musel byť stále, ale piekol sa len 1-2 mesacne. Na šlachtických dvoroch. A že oni kôrku z neho jenedli, olúpavali ju. 6e vlastne kôrka chránila striedku pred vysušením. Celkom ma to prekvapilo
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

menej kockatý..
5B2A2386-43F0-47B3-AEBF-3306F1FB6CDF.jpeg  
8 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Moje druhé pečenie kváskového chleba, jeden je s rascou a druhý s olivami, chutnejší je ten s olivami, lenže sú husté a kôrka po upečení strašne tvrdá.
Piekla som na plechu, kým som ich uložila na plech spadli na tretinu a pri pečení už toľko nevyskočili. Ďalší pokus bude aj kysnúť vo forme.
172.jpg  
169.jpg  
171.jpg  
1/1
6 0
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

pmajap
Moje druhé pečenie kváskového chleba, jeden je s rascou a druhý s olivami, chutnejší je ten s olivami, lenže sú husté a kôrka po upečení strašne tvrdá.
Piekla som na plechu, kým som ich uložila na plech spadli na tretinu a pri pečení už toľko nevyskočili. Ďalší pokus bude aj kysnúť vo forme.
Nebude to malým podielom pšeničnej múky? Kváskový ražný chlieb nikdy nebude mäkký ako koláč, to je výmysel poslednej doby pekárenského priemyslu.
2 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Luj takto vyzerá obal na ražnú múku, jedna strana po slovensky a druhá česky, tiež som bola rozpakoch či kupujem dobrú
001.jpg  
002.jpg  
1/1
2 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Citácia z internetu:
"Podľa Česko-slovenského slovníka (VEDA: Bratislava 1981) sa české slovo žito do slovenčiny prekladá ako raž alebo ako žito. V slovenčine máme slovo žito, ktoré sa v Krátkom slovníku slovenského jazyka vysvetľuje ako „1. základná obilnina pestovaná pre zrno na výrobu múky (v západnej polovici Slovenska pšenica, vo východnej polovici raž); 2. zrno tejto obilniny“. Podľa českých výkladových slovníkov sa v češtine slovom žito označuje raž, ale ako oblastný moravský výraz sa používa aj na pomenovanie pšenice. V slovenčine je na rozdiel od češtiny slovo žito neodborné pomenovanie, slovenské odborné botanické názvy obilnín sú raž a pšenica."
1 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

dnes som spokojná aj s dizajnom aj s chuťou.. mám pocit že každým pečením je to lepšie a lepšie (aby som to nezariekla ).. asi to bude tým že kvalita kvásku sa časom zlepšuje..
E5C1A3D9-FD31-4AD1-B1AA-5D3E4EA9C6F3.jpeg  
23AA00BE-CC76-4E30-AE49-895E41B4893A.jpeg  
1/1
8 0
Letko Letko

Letko je offline (nepripojený) Letko

...letom-svetom...
Mne sa ho vo štvrtok poradilo upiecť na "čierno". Najprv na 250 stupňov 8 minút a potom 32 minút pri 170. Ale keď som nastavil časovač na 32 minút, zabudol som prepnúť rúru na 170 stupňov a tak som po cca 20 minútach vyberal čierny spálených chlieb. Vrch a spodok som teda odrezal, zvyšok chutil tak ako vždy
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Letko
Mne sa ho vo štvrtok poradilo upiecť na "čierno". Najprv na 250 stupňov 8 minút a potom 32 minút pri 170. Ale keď som nastavil časovač na 32 minút, zabudol som prepnúť rúru na 170 stupňov a tak som po cca 20 minútach vyberal čierny spálených chlieb. Vrch a spodok som teda odrezal, zvyšok chutil tak ako vždy
kedysi dávno, pradávno (niekoľko storočí nazad) sa chlieb piekol, raz -dva krát do mesiaca. Kôrku mal len na to, aby nevyschol. Tá sa pred podávaním oriezala. Teda, informácie sú z knihy o živote na šľachtickom dvore. Jedli iba striedku. Prirodzene tí, čo na to mali...
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Letko
Mne sa ho vo štvrtok poradilo upiecť na "čierno". Najprv na 250 stupňov 8 minút a potom 32 minút pri 170. Ale keď som nastavil časovač na 32 minút, zabudol som prepnúť rúru na 170 stupňov a tak som po cca 20 minútach vyberal čierny spálených chlieb. Vrch a spodok som teda odrezal, zvyšok chutil tak ako vždy
mne sa upiecť na čierno zatiaľ nepodarilo, ale pri nedávnom pečení som si nastavila na mobile časovač ale zabudla som ho spustiť.. a čakám, čakám, potom sa mi to zdalo už dáko dlho, pozrela som na mobil a časovač nespustený.. nemala som ani šajnu koľko sa chlieb piekol, nezhorel, ale bol taký suchší, tvrdší..
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Toto je moja prvá placka, mala som dať cesto kysnúť do menšej ošitky, ale je kváskový, chuť napíšem po 3 hodinách, keď vychladne
Naposledy upravil terezamaria : 08.03.18 at 17:08
28829249_342189182953229_116797237_n.jpg  
28906368_342086866296794_2071205479_n.jpg  
1/1
6 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Terezka nedaj sa odradit tvaromdolezita je chut...a pocit,ze si si ho sama doma...
1 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Môj dnešný....pšenično-ražno-špaldový....
29027936_342532259585588_3309984158037573632_n.png  
10 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Dnes sa trošku zatáral medzi tmavších
28951021_342960019542812_8122753029070913536_n.png  
9 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
No už to snáď bude stále lepšie....chuťove je výborný
29177862_344875499351264_7701351213312245760_n.jpg  
7 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Dnes až dva.....
29258152_346069622565185_7466647214979284992_n.jpg  
9 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Konečne ho nepripeká od vrchu, dala som mriežku celkom nad spodný plech s vodou....
29138101_349068615598619_12189386_n.jpg  
6 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

https://varecha.pravda.sk/recepty/ma...54-recept.html
K tomu receptu som na nete nasla....ze robene s kvaskom ...miesto kvasnic 2PL kvasku....bola robena bez rozkvasu....kysla 10-12 hodin....nebola pletena...ale vo forme
Chcem skusit....len ja nie z bielej muky....fuknem psenicnu celozrnnu
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať