Nandrolon
S fesakmi nie som spokojny, tak som ich ani pre seba nefotil. Proste mi nenakysli.
Chlieb je chutovo dobry, aj je prekvaseny, ale co sa tyka objemu tak nakysol mozno 10%.
Neviem, ci je chyba v muke, alebo iba slaby kvas. Co si ale vsimam, tak ani samotny kvas nejako extra nezvysuje objem podla toho co citam na nete. Na zaciatku poskocil a uz sa drzi rovnaky, pomerne vzdy dost zredne /takze vykvasi/. Neviem, ci je mozne, ze rovnaka muka s kvasnicami /malickym mnozstvom/ vykvasi a s kvaskom nie.
Kvasil mi asi 6,5 hodiny s tretinou kvasu. Este zo 2 krat poskusam a pri neuspechu ostanem pri svojom nemiesenom s 20h kvasenim bez kvasku...
Dovolim si poradit.
1. urob kvasok z celozrnej muky. Ma viac sporov bakterii, ktore potrebujes. Vraj najlepsia je razna, ale ja robim z celozrnej spaldovej kedze chcem mat 100% spaldovy chlieb
2. Prve 4 dni rob ako si robil, zvysuj objem. Potom vsak odoberaj iba urcite mnostvo, prikrmuj a zvysok vyhod, alebo spotrebuj na palacinky, lokse. Chlieb napec az ked ma kvasok aspon 10 dni alebo ked Ti po kazdom krmeni do 12 hodin zdvojnasobi objem. Kvasok naozaj potrebuje zosilniet t.j. zvysit pocet bakterii v tom istom objeme.
3. Ak chces zabezpecit, aby sa Ti na zaciatku nerozmnozili aj "zle" bakterie, prve tri dni pouzi ananasovy stavu ( nie dzus, ale odstaveny ananas). Pricapil som tu o tom teoriu. Stare matere ananas nemali, ale zase mali skusenost a mozno menej patogenov v ovzdusi
4. Urcite sa nevzdaj, ja som na zaciatku par chlebov vyhodil a par som sa bal ukazat