na odporúčanie lekára .pred pol rokom mi odporučil lekár na pracovnom lekárstve nepracovať na nočnej smene .Z pracovného lekárstva hneť poslali túto správu na osobné odelenie nášho podniku .Nikto nijako nereagoval pol roka ,ďalej som robil nočné ,až keť som sa začal o vec zaujímať ,chcú ma preradiť na rannú smenu ,samozrejme bez príplatkov nočné,soboty ,nedele.Čiže zníži sa mi plat.Aké mám možnosti ?.Keťže som prišiel k tímto zdravotným problémom v dôsledku tohto zamestnania nemusia ma prepustiť zo zdravotných dôvodov mám 61 rokov a šiel by som do predčasného dôchodku.Ak ma prepustia zo zdravotných dôvodov mám náírok na odstupné ?
Naposledy upravil ivka70 : 01.01.18 at 08:28 Dôvod: odstranenie mobilneho cisla
Dôchodkový vek máš už predĺžený asi o 130 dní. Teda ako na štreke 62 +. Samozrejme, že ak prestaneš chodiť na nočné a v soboty, nedele príplatok za ne ti nepatrí, nevyplatí ti ho zamestnávateľ. Tiež ti dá ľahšiu robotu? Teda aj nižšiu mzdu. Zostaň a pracuj do riadneho dôchodku, ak chceš, aj ďalej. Dovŕšenie dôchodkového veku nie je dôvod na výpoveď zo strany zamestnávateľ.
Odstupné rieši zákon 311/2001, § 76. Odchodné § 76a. A ešte § 64, ods. 1, písm. f) v dobe, keď je zamestnanec pracujúci v noci uznaný na základe lekárskeho posudku dočasne nespôsobilým na nočnú prácu. Takže snaž sa prežiť, prepracovať sa do riadneho dôchodku, aj maródkami, nebudeš ho mať krátený o percentá. A budeš mať nárok aj na odchodné podľa uvedených paragrafoch.
ja som sa pozastavila nad tým,že ako si on predstavuje poradu.....toto tu nie je zábavný program s priateľom na telefóne