Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Dobrý deň chcem sa opýtať či mi viete poradiť .. Môj zosnulý priateľ vlastnil auto , máme spolu dcéru , ona je dedička . Ale ja to auto chcem predať , ona ešte není plnoletá . Môžem ho za ňu prepísať kedze som jej zákonný zástupca ? Ďakujem pekne
misoftAko majiteľa uviesť dcéru (i keď je neplnoletá, podľa dedenia je však majiteľkou), ako užívateľa uviesť seba. Toľko prihlásenie vozidla. Ako zákonný zástupca ju aj v tomto prípade budeš oficiálne zastupovať, t.z. budeš za ňu i prihlasovanie podpisovať.
Predaj - ako zákonný zástupca a poručník nemôžeš s jej majetkom nakladať (predaj auta) svojvoľne, potrebuješ súhlas súdu.
BettybetFuuha, no neviem čo spravim. Ja vodičský nemám , a auto je už postaršie preto som ho chcela predať kým ho ešte niekto kúpi. A dcéra by mala za neho aspoň peniaze. A keby chcem auto iba prepísať ? Na svojho brata ? Keďže on vodičský má. Tiež nemôžem robiť prepis za ňu ?
misoftŽe nemáš vodičák - to je malý detail.... držiteľom môžeš byť aj tak.
Ale ten predaj - jedine so súhlasom súdu - sú to oprávnené záujmy maloletého majiteľa - tak preto.
Brat môže auto používať s tvojim súhlasom (najlepšie písomným, aby nedošlo k nedorozumeniam), ako zástupcu majiteľa.
profesionalPrepis je len formálny úkon na dopravom inšpektoráte. Tam predkladáš platnú zmluvu a v prípade maloletých aj súhlas súdu
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Predaj - ako zákonný zástupca a poručník nemôžeš s jej majetkom nakladať (predaj auta) svojvoľne, potrebuješ súhlas súdu.
Ale ten predaj - jedine so súhlasom súdu - sú to oprávnené záujmy maloletého majiteľa - tak preto.
Brat môže auto používať s tvojim súhlasom (najlepšie písomným, aby nedošlo k nedorozumeniam), ako zástupcu majiteľa.