Milí poraďáci, dnes som bola v zdravotnej poisťovni a mimo iného som sa pýtala na to, ako je to s vysokoškolákmi a oznamovacou povinnosťou vysokoškolákov voči zdravotnej poisťovni (syn študuje na vysokej škole, preto ten interes). Na toto ma upozornila moja kamarátka minulý týždeň. Nič také som nepočula, tak som sa pre istotu na to spýtala...
A zistila som, že naozaj je to tak. Pokiaľ študent strednej školy ide na vysokú školu, musí oznámiť zdravotnej poisťovni, že za neho poistné platí štát. Inak to poisťovňa nevie. Vraj je to jeho povinnosť. Netušila som, že to takto funguje.
Našťastie syn, vzhľadom na to, že minulý rok menil zdravotnú poisťovňu, mal to v novej prihláške uvedené, takže problém nebol...
Taktiež sa to týka študentov - vysokoškolákov, ktorí školu skončili, musia ísť hneď nahlásiť zmenu. To by som ešte chápala, ale to, že nie je prepojený lekár, ktorý ho ošetruje a predsa musí niekde vykazovať, že za jeho ošetrenie platí štát a zdravotná poisťovňa, resp. Úrad na dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, tak to som skutočne netušila...
Viete o tom?