To som úspešne zvládla:Kúpila som si kryštlickú sodu v Jednote asi 500 g vrecko a nasypala do velkeho zaváracieho hrnca a tie rošty zo sporáka som v tom vyvaril, najprv z jednej strany asi 60 min-vybrala opláchla s hubkou pod čistou vodou , uplne lahko to islo, potom som to otočila nechal zas varit v tom isto rozoku zas aspoň1 hoďku a zas očistila pod čistou vodou. V takom roztoku sa vyvárajú aj zapečené hrnce a fakt dobiela ich potom bežne hubkou a handrou vyčistíte a nie je to asi nejak agresívne , lebo to robím bez rukavíc. V menšom množstve,keď pripálim doma nejaký menší hrniec, tak ho opláchnem od jedla nalejem vodu so sódou bikarbonou a tiež nechám vyvariť, úplne bezva to ide preč tie pripálené zbytky.Ale to neznamená, že som neustály pripaľovač čohosi, ale niekedy sa podarí skaramelizovať....