ponukam vam vynikajuci recept na kastrolove buchty parene podla p.paulenovej z kucharskej knihy Varime aj bez skusenosti /bezva recepty vsetky, take normalne a 100%dobre/:
6OOg hrubej muky, 1 PL praskoveho cukru, stipka soli, 2 dl mlieka, 30g kvasnic, 1 vajce, 1 zltok, maslo na poliatie, lekvar na plnenie a mak na posypanie.Cesto vypracujeme klasicky, trebars aj v tej rychlokyske, ma byt trochu tuhsie, ale nie prilis. Cesto roztiahneme na doske, ja nevalkam a nakrajame na rovnake kusky, popripade vykrojime vacsim poharom a naplnime lekvarom. Vacsiu sirsiu nadobu, najlepsie s hrubym dnom dobre vymastime olejom, nechame rozohriat a poukladame do nej nakysnute buchty, nechame 2cm medzery a prikryte ich poprazime asi 2 min. Mne sa do tej nizkej panvice zmesti 7 ks buchiet a po oprazeni vlejeme 1 mensiu polievkovu naberacku vody, pozor prska.Parime este 7 min. Hotove polejeme maslom, mak, cukor.
Na spodnej strane su chrumkave. A su na zozratie.