Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

misoft
Na plný. Zriaďovateľ (mesto) sa len vyhovára na nedostatok financií... Dokonca, keď museli učiteľkám zdvihnúť mzdy, tak THP odrazu boli bez OH (os.hodnotenie). A koncom minulého roka im "zalepili huby" odmenou - 40€.
Dušan, minimalna mzda, t.c.480€ sa vztahuje na plný úväzok a nemusi to byt zakladna mzda, preto pri aktuálnych tabulkach ju v skolstve vykryvaju pohyblivou zlozkou mzdy (osobnym ohodnotenim). Pri kratšom uvazku sa prepocitava na tyzdenny fond pracovného času, čo je asi pripad tvojej manzelky.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

No práve! Na plný úväzok - to pracuje, pohyblivá zložka - Os.hod. nedostáva, lebo práve tým sa vykrýva nedostatok financií pre učiteľky - a tak upratovačky, školníci, kuchárky - dostávajú almužnu..... i napriek tomu, že tam pracuje skoro 30 rokov.
A teraz - od januára, som zvedavý, ako to mesto bude vykrývať, keď sa zmenia tabuľky (aj pre nich) a zároveň sa má zvýšiť o 10% práve z tých tabuliek. Buď bude mesto prepúšťať THP zo školských a predškolských zariadení (aby mali na nich peniaze), alebo opäť budú "kúzliť" spôsobom, že im nevyplatia...

Ja som len nadhodil hypotetický scenár.... štrajk kuchárok, upratovačiek, školníkov v týchto zariadeniach a odrazu by sa zistilo, že by to museli učiteľky vykonávať, alebo zavrieť tieto zariadenia.
Najviac ma škrie ešte jeden problém - často riaditeľky prikazujú práve týmto THP, aby "pomáhali" učiteľkám/vychovávateľkám s deťmi..... strážiť, obliekať, zadočky umývať.... a pritom v pracovnej náplni to ani nemajú napísané..... moja 3/4 už takto riaditeľku niekoľkokrát poslala niekam......
Naposledy upravil misoft : 23.08.18 at 07:47
veronikasad veronikasad

misoft
No práve! Na plný úväzok - to pracuje, pohyblivá zložka - Os.hod. nedostáva, lebo práve tým sa vykrýva nedostatok financií pre učiteľky - a tak upratovačky, školníci, kuchárky - dostávajú almužnu..... i napriek tomu, že tam pracuje skoro 30 rokov.
A teraz - od januára, som zvedavý, ako to mesto bude vykrývať, keď sa zmenia tabuľky (aj pre nich) a zároveň sa má zvýšiť o 10% práve z tých tabuliek. Buď bude mesto prepúšťať THP zo školských a predškolských zariadení (aby mali na nich peniaze), alebo opäť budú "kúzliť" spôsobom, že im nevyplatia...

Ja som len nadhodil hypotetický scenár.... štrajk kuchárok, upratovačiek, školníkov v týchto zariadeniach a odrazu by sa zistilo, že by to museli učiteľky vykonávať, alebo zavrieť tieto zariadenia.
Najviac ma škrie ešte jeden problém - často riaditeľky prikazujú práve týmto THP, aby "pomáhali" učiteľkám/vychovávateľkám s deťmi..... strážiť, obliekať, zadočky umývať.... a pritom v pracovnej náplni to ani nemajú napísané..... moja 3/4 už takto riaditeľku niekoľkokrát poslala niekam......
Dusan, nepoznam problrmatiku v skolstve, ale neverím, ze ak ma v pracovnej zmluve uvazok 40 hod.tyzdenne (al.37.5 hod., ak taky majú dohodnutý v Kolektvnej zmluve), nedostava hrubu mesačnú mzdu, vratane pohyblivej zložky, 480€.
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

veronikasad
misoft

Dusan, nepoznam problrmatiku v skolstve, ale neverím, ze ak ma v pracovnej zmluve uvazok 40 hod.tyzdenne (al.37.5 hod., ak taky majú dohodnutý v Kolektvnej zmluve), nedostava hrubu mesačnú mzdu, vratane pohyblivej zložky, 480€.
Dušan, to ti je záhada.....u nás (pod Vysokými Tatrami) je bitka o neučiteľské miesto v školách, prečo? opýtaj sa 3/4 možno ti našepká
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Kedysi ak bol obchod zavrety, tak vzdy z "technickych pricin", hoci dovody boli kadejake.
WP_20180822_08_40_02_Pro.jpg  
Ing. Ľubomír Janoška Ing. Ľubomír Janoška
Oficiálny zaručený podpis (ZEP) sa nám dostal na nový level
eIDPropgagator2.jpg  
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

kopretinka kopretinka

vicktor
Kedysi ak bol obchod zavrety, tak vzdy z "technickych pricin", hoci dovody boli kadejake.
šak normálna dovolenka,aj kedysi bol taký dôvod
veronikasad veronikasad

kopretinka
vicktor
Ak ide o zivnostnika, nema narok na dovolenku...
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Toto nie je dnes ani včera. Inšpiroval ma oznamom vicktor
Z nemocnice (15).JPG  
kopretinka kopretinka

veronikasad
kopretinka
vicktor
Ak ide o zivnostnika, nema narok na dovolenku...
nemyslíš vážne? a kto mu to akože zakáže? živnostník si nemusí od nikoho pýtať povolenie na dovolenku.
kopretinka kopretinka

blbne mi mobil....toto mi oznámil:UIDs on the system are inconsistent,you need to wipe your data partition or your device will be unstable. Im feeling UID v systéme sú nekonzistentné, musíte vymazať dátový oddiel alebo vaše zariadenie bude nestabilné. Som šťastný.
no pekne a ešte sa mi aj odinštaloval FB,jednoducho ho zrazu nemám....asi preto je šťastný
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Predpokladám, že máš dôležité na phone zálohované aspoň na SD karte, kontakty máš na SIM karte - takze kvietoček - kuk do manuálu k tvojmu ufónu a FACTORY RESET - výrobné nastavenia. A aplikácie si doinštaluješ - i to FB..... Ponastavuješ si všetko podľa seba, kontakty budeš na fóne brať zo SIM karty....
kopretinka kopretinka

misoft
Predpokladám, že máš dôležité na phone zálohované aspoň na SD karte, kontakty máš na SIM karte - takze kvietoček - kuk do manuálu k tvojmu ufónu a FACTORY RESET - výrobné nastavenia. A aplikácie si doinštaluješ - i to FB..... Ponastavuješ si všetko podľa seba, kontakty budeš na fóne brať zo SIM karty....
kontakty mám aj na simke,SD nemám,šak okr.pár fotiek v tom ufóne nič nemám,iba appky-gmail,banky....
kopretinka kopretinka

zas mi to všetko píše dvojmo
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Ľudia, prosím vás, čo je v Sládkovičove? Profesionál naň s obľubou spomína a ja som tam tuším ani nikdy nebola.
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Voľakedy tam bol cukrovar, či ešte je netuším. Asi má sladké spomienky
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

On ako keby ma tam videl či čo. Nie je náhodou z nejakej osady? Som taká čierna, možno sa mu na nejakú podobám.
kopretinka kopretinka

nejaká vysoká škola,kúpalisko Vincov les.......a moja spolužičaka zo strednej ak sa neodsťahovala
kopretinka kopretinka

Mária27
On ako keby ma tam videl či čo. Nie je náhodou z nejakej osady? Som taká čierna, možno sa mu na nejakú podobám.
kto vie,čo vypil a kto vie,čo potom videl,ak vôbec
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať