No práve! Na plný úväzok - to pracuje, pohyblivá zložka - Os.hod. nedostáva, lebo práve tým sa vykrýva nedostatok financií pre učiteľky - a tak upratovačky, školníci, kuchárky - dostávajú almužnu..... i napriek tomu, že tam pracuje skoro 30 rokov.
A teraz - od januára, som zvedavý, ako to mesto bude vykrývať, keď sa zmenia tabuľky (aj pre nich) a zároveň sa má zvýšiť o 10% práve z tých tabuliek. Buď bude mesto prepúšťať THP zo školských a predškolských zariadení (aby mali na nich peniaze), alebo opäť budú "kúzliť" spôsobom, že im nevyplatia...
Ja som len nadhodil hypotetický scenár.... štrajk kuchárok, upratovačiek, školníkov v týchto zariadeniach a odrazu by sa zistilo, že by to museli učiteľky vykonávať, alebo zavrieť tieto zariadenia.
Najviac ma škrie ešte jeden problém - často riaditeľky prikazujú práve týmto THP, aby "pomáhali" učiteľkám/vychovávateľkám s deťmi..... strážiť, obliekať, zadočky umývať.... a pritom v pracovnej náplni to ani nemajú napísané..... moja 3/4 už takto riaditeľku niekoľkokrát poslala niekam......
Naposledy upravil misoft : 23.08.18 at 07:47