pavol54
Ing. Ľubomír Janoška
To by chcelo zaťažiť plasty vysokou daňou - spotrebnou alebo dph. Príjem z daní by sa naviac mohol použiť na mzdy ľudí na dotrieďovacích linkách.
Ale narástli by tým bežné výdavky voličov a to populistickí politici nedovolia.
tie výdavky by sa stratili v cene, ale žiadny politik nevysvetlí prečo spracovávať a recyklovať odpady v jeho obvode. Nech to robia inde, inde vyrábať elektrinu, inde niečo vyrábať, inde pestovať zeleninu, inde chovať ošípané, skrátka inde,inde, inde ...
Pre nandrolona: Zvážila som, čo predtým napíšem. Čo sa týka stavebníctva (drobné komponenty pri dokončovacích prácach), automobil. priemyslu a pod., dajme tomu, ale človek by si mal uvedomiť, že nerezová tácka vydrží aj viac ako pre jednu generáciu, okrem toho, že pôsobí lepšie, nie ako plastové, rovnako je to aj pri všetkých plastových nádobách v kuchyni, kvetináčoch, ... radšej keramika, sklo, smalt, liatina, drevo ..., vlna je vlna, ľan je ľan, bavlna, koža atď. Ešte som nemala kabelku z vixlajvantu, buď koža alebo látka.
Mama mala v kuchyni všetky veci z kovu, robot s príslušenstvom (podnes používam príslušenstvo, nerez je nezničiteľný a dúfam, že si kotlíky ešte aj deti ponechajú).
Iba to kvantum varných kanvíc v kuchyniach čo je po svete.
Ešte pred 40 rokmi potraviny v skle, papieri, staniole a dobre bolo.
Kolega dcéru vydatú v CH (info tiež spred 40 r.), ráno cestou do práce vracali poháre od jogurtov do prepraviek pred obchodom. A to išlo o veľké mesto, žiadna obec. Prečo by to tak nemohlo fungovať podnes?
Ak sa dokážu vracať fľašky z vín a pív, z jogurtov poháre asi nie, kto by ich vracal do krajiny pôvodu, takže ide aj o súvis s lokálnymi výrobkami. Keď vidím mlieko, acidko v plastoch, je mi do plaču, odpor.