buchač
bjuty smis
to je fajn, ale neodpovedal si ani na jednu otázku...
Stále si nepochopil ?
Tu nejde o odpovedanie otázok...a ani nejde o nejaké námestia (mimochodom v klasickom duchu)...nazvať ulicou námestím ? Ale OK.
...a urvať Hlavnú ulicu niekde mimo centra je tiež fasa nápad.
ALE to je jedno...mne teda určite.
Ale dúfam, že môžem mať svoj vlastný názor (nie hodnotenie) na mesto...a je úplne jedno, o ktoré sa jedná.
Východňaroch do bludu...to všetkých chceš hádzať do jedného vreca ?
Poznámka - ja nie som vychodňar, ja som košičan...ale toto je už na dlhé lakte a aj tak by si to nepochopil.
Potom ja budem posudzovať blavákov podľa Golonku...tvrdý jazyk - natvrdlý mozog = ujo.
Zaujímavé, vcelku zaujímavé by bolo dobre vedieť, či aj starí prešpuráci nadávali na robotníkov z východu, ktorí im domy stavali.
Neskôr v Blave stavali tie králikárne tiež chlopi z východu...to asi nevadilo...či ?
Včul makajú a míňajú love v Blave chlapi tiež...nie iba v auto priemysle, ale aj na tých diaľniciach. Tie sa furt opravujú, generálkujú, rozširujú, zužujú, asfaltujú raz takým a potom onakým kobercom...a stále dookola kolo tej Blávy.
Za prvej republiky sral na východ tatíček Masaryk.
Beneš sa vyjadroval obdobne.
Za socíku sa to ako tak rozbehlo...tá priemyselná výstavba sa aj rozbehla...síce dobre dobabrali životné prostredie, ale niekde sa to aj tak muselo postaviť.
Po nežnej sa východ vrátil do stavu prvej republiky.
Ohľadom tej nezodpovedanej otázky ?
Bol si niekde mimo Blavy ?
Viď vyššie to P.S....
Kto ktoré mesto komu staval - Tisícročná včela. Na Slovensku nebolo slovenské školstvo. Netuším, prečo si vypichol iba východniarov, Slováci stavali všetky najbližšie veľké mestá okolo Slovenska až po Ameriku.
Že sa zastavil tok financií na východ sa poďakujte svojim poslancom.
Že je na východe stále dosť závažných nedostatkov sa poďakujte zasa iba sebe, ono sa to ťahá ešte spred 89. Ikskrát som tu už písala, čo Slováci v Prahe pripravovali pre Slovensko roky, čiže aj pre východ, jedným vysypaním ožratých zástupcov zo služ. áut zo Slov. plán. komisie bolo po výsledku. Nevedeli sa ani podpísať, nieto rokovať. Hasili smäd po ceste. Aby sa Slovák za Slováka hanbil.
Onoho času si tu spomínal, ako si pochodil celú republiku, kontroloval si mosty, strojár.
Dosť úzky pohľad na reakcie k dnešnej téme. Ešte aj SBS si robil. Doba, možno zdravie, nehodnotím, život prináša všeličo. Iba k téme, ktorá tu teraz beží, že mesto je živý organizmus, a odbor na VŠ sa študuje šesť rokov a aj to iba dennou formou po prijatí zvládnutých talentových skúšok.
V automobilkách pracujú ľudia z celého Slovenska, prečo by mali podľa teba iba z východu?