Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Tak vyargumentuj fakt, že si nazval všetkých škôlkárov v prípravke na Slovensku od 1.1.19 "degešmi" a od 1.9.19 budú "degeši" aj žiaci na základných školách.
?
Naposledy upravil Nandrolon : 07.12.18 at 13:03 Dôvod: Doplnenie
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Nandrolon
Tak vyargumentuj fakt, že si nazval všetkých škôlkárov v prípravke na Slovensku od 1.1.19 "degešmi" a od 1.9.19 budú "degeši" aj žiaci na základných školách.
?
Vieš o tom, ako sa počíta to dotovanie v ZŠ ?
Ak je určitý počet žiakov zo slabých sociálnych vrstiev a teda na 99% ide o rómske etnikum, tak celá škola (teda aj minorita, ktorá si to môže dovoliť) má všetky výhody.
To sa netýka len stravovania...to sa týka aj školských pomôcok, zošitov, a čo ja viem, čo ešte.

Osobne som proti tým doplatkom na stravovanie v tom samotnom varení. Dôvody popísali jednotliví pracovníci priamo od fachu, ktorí do toho vidia (každodenne) určite viac ako celá Porada dokopy.
Nech sa toto rieši inou formou a nie takto.

Keď sme pri tom stravovaní ?
Aj stravné poukážky by som zrušil jak triedu... v tom sa tiež fasa ojebabráva.
Nandrolon Nandrolon

Pokiaľ viem, tak to tvoje "hamu papu" sa bude teraz týkať všetkých škôl v tých termínoch ako som písal a aj na to si "zrejme" reagoval.
Alebo ideš tvrdiť, že si reagoval na SÚČASNÝ STAV a nie na to, čo nastupuje od 1.1.2019?
buchač buchač

Nandrolon
Pokiaľ viem, tak to tvoje "hamu papu" sa bude teraz týkať všetkých škôl v tých termínoch ako som písal a aj na to si "zrejme" reagoval.
Ešte horšie, ako doteraz...
Nandrolon Nandrolon

Skutočné miliardy eur utekajú inde, toto je kvapka v mori.
buchač buchač

Tiež pravda.
Ale nejde náhodou aj o princíp ?
Lebo hento je viditeľné, propagované pravidelne, populistické.
-------------------------------
Zodpovední plačú, že do duálneho vzdelania sa prihlásila cca 1/3 žiakov...jedna tretina zo cca 14.000 žiakov.
Firmy potrebujú, plačú, mudrujú...ale kde sú tie školy ? Niekde na Západe, aby mohli žiaci vykonávať prax v automobilkách ?

Tými normatívami tak predchádzajúce garnitúry (za 20 rokov) dojebabrali stredoškolské školstvo, že to to nedajú dokopy ani za 50 rokov.
...a že je VŠ (prípadne vysunuté pracovisko) pomaly v každej diere ??? To ani nevravím...
Že absolventi vyštudujú zadarmo a pália po škole rovno za hranice ? Pfujtajbl, škoda reči...
Nandrolon Nandrolon

Jednoznacne dialkove studium 1 a 2 stupna VS nemalo nikdy existovat. Tak, ako zanikli vecerne stredne, to iste sa malo udiat s dialkovymi. Taktiez sa nemali "ucilista" premenovat na SOS. Ludia, co mali stvorky na zakladke a prepadali na ucnovkach dnes chodia s titulmi. Cele chore.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

buchač
K tým daniam...zatiaľ je to v štádiu riešenia.
Nie všetko od SNS prejde...a ani tá "Národná" daň nie je celkom v cajku. Aj kapitáň si uvedomí, že treskol hovadinu.
Ale jeden nikdy nevie, čo sa v parlamente udeje...šak to samý fejk vzdelanosti...
Ono - ten bozkávajúci kapitán si mnohé neuvedomuje (ja by som konštatoval - nič si neuvedomuje) - u neho je dôležité, aby niečo "vyprodukoval", "vypotil sprostosť"..... A o tej vzdelanosti - on je asi taký JUDr., ako ja MUDr. - teda žiadny.... a kapitán, ktorý 1 rok ako nejaký hopsajda, podržtaška.... ten by teda vedel "veliť".....
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Nandrolon
Alebo ideš tvrdiť, že si reagoval na SÚČASNÝ STAV a nie na to, čo nastupuje od 1.1.2019?
Ono - Nandy - nie je všetko také ružové, ako to vyzerá....
Moja 3/4 robí v škôlke - už teraz dve kuchárky sa majú čo obracať. Už teraz kalkulujú, ako s financiami preliezť cez celý mesiac... a to rodičia platia! Žiaľ, patrí to pod zriaďovateľa a ten "rozdeľuje" prachy... a keď to bude "satarmo" - ajajaj - to len bude sranda. A to sme v predškolskom zariadení. Čo taká škola? U mňa v okolí sú tri školy, kam chodia aj naši "milí, pracovití, čistotní" žiaci . Romuláni sa potešia, že decká budú mať aspoň jedno jedlo denne teplé, kuchárky v škole si môžu dať šranek na krk a direktor školy môže dennodenne búchať zriaďovateľovi na dvere, že nemá dostatok financií.... A zásobovači (ak sa im včas nezaplatí) po čase prestanú dodávať - veď zadarmo ani kura nehrabe....
Celé toto "divadlo" - čistý populizmus - a jasne v tom vidieť, kto vlastne riadi parlament a vládu (na pozadí)....
buchač buchač

Poslanci si platy nezmrazili, porastú o stovky eur

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22003477/posl...#ixzz5Z0thndbX

Kuwa, kua...čo na to dodať ?
Minimálne mzdy (ich zvýšenie) o hovne, ale hentí si nakydajú rovno vidlami.

Vo Francúzsku by ich rovno vyhodili z okien jak pražských konšelov.
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Ako si ich mohli zmraziť, keď už boli zmrazené. Oni si ich len rozmrazili.
Šak všetko ide hore, ceny plynu, elektriny, potravín... Ako by to zvládali platiť, ach, joj....
buchač buchač

Dnes ide Bullitov prípad, si pošmáknem.....ten fantastický zvuk Ford Mustanga je balzam na uši....to radenie s medziplynom...no proste paráda.

bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

S medziplynom ?
Urcite ? By som necakal...
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

misoft
Sledujem.... minule som spomínal, že sa bude elektrina zdražovať... potom som len pripomenul, že príde na radu plyn.... a odrazu, už je to isté... elektrina ide hore, plyn ide hore, vodné a stočné ide hore, teplo ide hore.... do toho ešte chcú nahrabať nejaké LÓVE od obchodníkov, takže pôjdu aj potraviny hore..... a potom vyhlásia, že bude VYROVNANÝ rozpočet....
Bodaj by nie, keď ho "vyrovnajú" občania a obchodníci.....
štát má podiel len v ZSE a tam je nárast cien minimálny, štát nemá podiel v žiadnej obchodnej sieti tak ako sa prelejú vyššie ceny potravín do vyrovnaného štátneho rozpočtu? Ale aký má vplyv na nákupné ceny elektriny, keď ju distribučky od enelu nakupujú za burzové ceny?
pavol54 pavol54

buchač
Nandrolon
Buchač napísal :-))))))))))))))))))))))))))))))))
"To dochádzanie VŠkolákov na žúrky z miesta na miesto, hamu-papu pre degešov, etc..."
Z Teba priam srší láska k deťom. :-)))))))))))))))))))))))))))))
Ja si svoje viem zargumentovať vždy...len nie každý s mojim názorom súhlasí.
vlak nie je taxi pôjde aj prázdny, teda ak by aj neboli cestujúci zadarmo bude premávať a štát to zaplatí
pavol54 pavol54

Nandrolon
Skutočné miliardy eur utekajú inde, toto je kvapka v mori.
Napríklad pomoc Ukroruine 125 mil tento rok koľko obedov zadarmo to je?
pavol54 pavol54

Tweety
Ako si ich mohli zmraziť, keď už boli zmrazené. Oni si ich len rozmrazili.
Šak všetko ide hore, ceny plynu, elektriny, potravín... Ako by to zvládali platiť, ach, joj....
Poznám v okolí spústu rodín kde robia obaja, ak manželky poslancov nemôžu pre vyťaženie manželov pracovať tak sa im to musí nejak vykompenzovať či?
buchač buchač

bjuty smis
S medziplynom ?
Urcite ? By som necakal...
Čas vo videu 1:53...je to jednoznačné, dokonca má vtedy pravú ruku na riadiacej páke.

Nejdem ani rýpať a ani sa chváliť...na svojom prechádzajúcom aute som takto nie raz radil rýchlosť na vyšší prevodový stupeň...a o podraďovaní ani na nižší ani nevravím.
Zdôvodňovať tento štýl jazdy nemienim, to nemá absolútne význam.
Ak ty si šetríš auto (1,2 Fabiu), tak to aj rob...ale ja svoj dvojliter rozhodne nemienim (teda, ak je to potrebné).
buchač buchač

pavol54
vlak nie je taxi pôjde aj prázdny, teda ak by aj neboli cestujúci zadarmo bude premávať a štát to zaplatí
Ak, ak.......
To si kde videl prázdny vlak ? Myslím tým na tratiach, kde nepremávajú nejaké lokálky.
Ak by som mal cestovať do Blavy vlakom, tak to by som sa asi nadopoval poriadnym matrošom.
Ale to nehrozí a to aj napriek tomu, že mám tie ZTP výhody...radšej natankujem a hajde.
buchač buchač

Hm...

Biľak (povedzme) dal postaviť pre ľudí...
Penta sere na ľudí...
https://www.webnoviny.sk/foto-ludia-...denie-urgentu/

Poprial by som zodpovedným a hlavne majiteľom Penty pevné zdravie a zároveň aj primeranú karmu, kde im ani ich bohatstvo nepomôže.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať