Teba čo naštartovalo? Kedysi privádzali na svet deti babice, niektoré Slovenky dnes chodia najčastejšie do blízkeho zahraničia, ako napr. Slávka Halčáková, ktorá sa dohodla s personálom nemocnice v Hainburgu, že chce rodiť iba v prítomnosti svojich žien, lekár iba občas nakukol, či je všetko v poriadku, dieťa sa narodilo zdravé, Nela Pocísková porodila cestou do nemocnice sama v aute, zdravé dieťa, na YT plno videí, ako Afričania vedia otočiť rukami zvonku dieťa ešte pred pôrodom v maternici, ak nemá dobrú polohu, a nie ako u nás ju nechajú trápiť pri pôrode s polohou zadočku a pod., a nedávno som videla u nás niekde umiestnené video ako pomaly zázrak, čo niektorý lekár dokázal, ktorý si trúfol prebrať túto techniku.
Poznám ženu, čo na jeseň išla potriasť slivkou aby uvarila večer slivkové guľky, a dieťa riadne v termíne z nej bez bolestí vypadlo, druhé v poradí, žiadne pätnáste, muž ich na rukách odniesol do domu, pred pár rokmi takto náhle porodila tmavá cudzinka v trolejbuse ako išla na Kramáre, a tých príbehov je určite ešte dosť.
Neviem si predstaviť situáciu, ak rodička prenáša, aby čakala odo dňa vyrátaného termínu niekoľko dní len tak v pôrodnici.
Spomínaného lekára nepoznám, samozrejme čím väčšia prax, tým lepšie, ale aby tie čísla nevychádzali zasa iba z nejakých ekonomických prepočtov a neprinášali zisky iba určitým nemocniciam, resp. lekárom, ak si ich rodička vyberie a pod.
.
Ak si v ráži ku mne kvôli Maťkovi, čo som napísala je fakt, ešte nebol politikom, ale víziu už vtedy mal. Ja za jeho kroky nemôžem, tak ma zbytočne neobviňuj, ja si o jeho charaktere myslím svoje.