Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

na youtube je v plnej dlzke - to sa len tak casto nevidi

USTANOVUJÚCE OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO - FEKIŠOVCE - 10.12.2018
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

pavol54
afrikánka
Vojaci, ci velitelia, lebo ti sedeli vo vyhriatej vetrieske, popijali caj s rumom a z okienka pozerali, ako sa vojacikovia plazia uzimeni v snehu.
omyl, veliteľ skupiny poručík+ 10 vojakov + dôstojník zo štábu (ako kontrola a pomoc) , a to čo odniesli na chrbátoch to mali a vieš ako spali? SO ZÁLOŽNOU BATERKOU OD VYSIELAČKY MEDZI NOHAMI (alebo inde na tele), tam sa nikto nikdy neplazil, denný presun peši 10- 15 km.
Plazili...myslela som obrazne. Ako a kde spavali dostojnici a kde vojacikovia? Ci nie nahodou stabne vozidlo a vojini v stane s marskami na naftu...
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

afrikánka
pavol54
afrikánka
Vojaci, ci velitelia, lebo ti sedeli vo vyhriatej vetrieske, popijali caj s rumom a z okienka pozerali, ako sa vojacikovia plazia uzimeni v snehu.
omyl, veliteľ skupiny poručík+ 10 vojakov + dôstojník zo štábu (ako kontrola a pomoc) , a to čo odniesli na chrbátoch to mali a vieš ako spali? SO ZÁLOŽNOU BATERKOU OD VYSIELAČKY MEDZI NOHAMI (alebo inde na tele), tam sa nikto nikdy neplazil, denný presun peši 10- 15 km.
Plazili...myslela som obrazne. Ako a kde spavali dostojnici a kde vojacikovia? Ci nie nahodou stabne vozidlo a vojini v stane s marskami na naftu...
hlbkový prieskum na prežití? Štastie že vtedy ešte nebolo v móde "homo", jedna celta pod seba z druhej prístrešok sneh bol dobrý navrch, stráženie dvojica po hodine, dôstojník mal spacák s nafukovaím matracom (V MIERI však mal byť dlhšie ako dva roky,vo vojne by ho zahodil ako bagáž), väčšinou sa však hľadali stohy alebo krmelce
afrikánka afrikánka

Ok...vzdavam sa
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

afrikánka
Nuž - tak celkom to nie je pravda - nepozerať Tankový prapor .
Nižší velitelia boli so svojimi, pochodovali so svojimi, spali so svojim. V niektorých prípadoch dokonca sa stravovali so svojimi (z ešusov).
I ja som si takto svoje odskákal.
A v zime?
Pali to napísal (dokonca i ten spacák - ten sa zákonite nechal v kasárni, lebo obyčajný vojenský bol skladnejší a ľahší). A spať v snehu? Bežne sa robilo - urobiť "brloh" buď z dvoch cielt, alebo diera v záveji a vystlať niečim (v lesoch som využíval čečinu) - sneh je dobrý izolátor pred vonkajším mrazom - nehreje, ale ani nedovolí zamrznúť, ak vieš, ako si brloh pripraviť.
afrikánka afrikánka

misoft
afrikánka
Nižší velitelia boli so svojimi, pochodovali so svojimi, spali so svojim. V niektorých prípadoch dokonca sa stravovali so svojimi (z ešusov).
A v zime?
Pali to napísal (dokonca i ten spacák - ten sa zákonite nechal v kasárni, lebo obyčajný vojenský bol skladnejší a ľahší). A spať v snehu? Bežne sa robilo - urobiť "brloh" buď z dvoch cielt, alebo diera v záveji a vystlať niečim (v lesoch som využíval čečinu) - sneh je dobrý izolátor pred vonkajším mrazom - nehreje, ale ani nedovolí zamrznúť, ak vieš, ako si brloh pripraviť.

Asi takto...nemám to z pozerania filmov, citovala som skúsenosť vojaka v zálohe, rok cca 1977? Aj som čestne odstúpila z bojiska, nebudem sa predsa dohadovať s profíkmi
afrikánka afrikánka

.
IMG_20181125_193522.jpg  
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

afrikánka
misoft
afrikánka
A v zime?

Asi takto...nemám to z pozerania filmov, citovala som skúsenosť vojaka v zálohe, rok cca 1977? Aj som čestne odstúpila z bojiska, nebudem sa predsa dohadovať s profíkmi
všade to bolo iné, mali sme rotu čo sedeli celý deň v papučiach na sále zo slúchadlami na ušiach a počúvali čo tárajú až hentan frantíci a ani nevedeli že ich kamaráti z vedľajšej roty každý týždeň nacvičujú zoskoky. a podobné životne dôležité veci.
P.S ale králici dupou všude stejnak.
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Pozor na diaľnici. Fúha, to je mela.

https://www.facebook.com/MilujemSlov...5MDEzMTQ1OTI5/
misoft misoft

bettylou
Pozor na diaľnici. Fúha, to je mela.

https://www.facebook.com/MilujemSlov...5MDEzMTQ1OTI5/
Pekné, pekné.... ovšem ten na FB dal zábery z kamery v USA! Takže niekto na FB sa dobre "zabával".
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

neviem, či je to uveriteľné
https://www.dobrenoviny.sk/c/152486/...ZoLMmNNIVVJML4
Terezia13 Terezia13

49682495_2137857462901320_5735378574072872960_n.jpg  
Terezia13 Terezia13

49449292_370155820209110_6839127818446569472_n.jpg  
misoft misoft

Terezia13
Je to pravda. No.19 Tatra Mountains - odkaz tu na NYT https://www.nytimes.com/interactive/...-to-visit.html
Vzhľadom k tomu, že Gerlach presahuje 2500 n.m., tak sa Tatry radia medzi veľhory - i keď rozlohou medzi malé veľhory.
misoft misoft

Toto je naozaj pekné.... (i keď je to v Číne, toto "tvoria" svetoví umelci...)
http://www.thatsmags.com/china/post/...estival-begins
Ing. Ľubomír Janoška Ing. Ľubomír Janoška
pozdrav fanatikom bitcoinu:

Únosci v Norsku požadují za ženu miliardáře kryptoměnu. Vzniká debata o jejím zakázání

https://www.lidovky.cz/svet/unosci-v...fJxJ728bRB8SsE
Naposledy upravil Ing. Ľubomír Janoška : 13.01.19 at 16:53
Terezia13 Terezia13

49822875_272005933475640_1236933878120185856_n.jpg  
Terezia13 Terezia13

keď je proti tebe presila
49949182_2116911065033574_8293321564967927808_n.jpg  
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

Neviem či je to na smiech ale taká je teraz doba ....
49736881_2413780838859779_8004257037447856128_n[1].png  
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať