Mam holobyt kde je o. i. kupelna a dalsia miestnost (mala chodba). Do kupelne pojde
dlazba (11 mm hrubka + lepidlo - asi 5 mm), do zvysku bytu
vinylova podlaha (4,5 mm hrubka + podlozka). Chcem zacat s kladenim dlazby od vchodu do kupelne - od stavebneho otvoru. Je jasne ze tam pojde
prechodova lista ktora o.i. aj vyrovna vyskovy rozdiel.
Otazne je ako
spravne odhadnut miesto odkial zacat s dlazbou. Hrubka stavebneho otvoru (muru) je 125 mm. Nechal by som 1 cm od vonkajsej strany priecky - cize zo strany chodby (kde bude vinyl)...
Je to tak spravne? Viem, ze idealne je zacat s dlazbou od okna kupelne a nie od dveri; dovod ze to chcem od zarubne je ze chcem zacat s celou dlazdicou; navyse pod oknom je vana a vedla nej murik.
UPDATE:
Skusim este upresnit otazku a doplnit info.
Nie je mi len jasne ako stanovit/urcit/odhadnut
medzeru ktoru musim nechat
pre prechodovu listu od zaciatku stavebneho otvoru tak, aby ked pridu dvere so zarubnou tak aby tie dvere sa nachadzali nad prechodovou listou.
Pytam sa na toto: https://www.sepos.cz/rs/prakticke-ra...dverni-kridlo/
Dakujem vopred za dobru radu.
Kde umiestnit listu - opytaj sa vyrobcu / predajcu zarubne a dveri na rozmery a sposob otvarania - lista ma byt pod dverami, teda na urovni pantov. Ak su klasicke na boku a nie moderne neviditelne schovane v strede zarubne.
Nerozumiem co myslis "na tej druhej strane to zakryje prechodova lista" - co ma zakryt?
Tie dvere uz mam vykukane, zatial ale neobjednane spolu so zarubnou. Vyzera to tak, ze necham medzeru zhruba 1 cm v stavebnom otvore (kde bude zarubna) zo strany tej druhej miestnosti. Teda vinyl zarovna tu druhu miestnost a takmer cely stavebny otvor bude pokryty dlazbou z kupelne s 1 cm-ovou medzerou pre osadenie hmozdin a srub pre prechodovu listu.