No ešte zemiačky: slovenské nešúpané
zemiaky nešúpem, dobre umyjem,narežem na štvrťky a opláchnem studenou vodou, pridám soľ, rascu, pretlačený cesnak, majoránku medzi prsty alebo korenie na pečené zemiaky, škvarky, trochu oleja a všetko v miske premiešam. Vysypem na plech poukladám navrch nakrájanú slaninku takú adidasku trojpásikovú a upečiem.
Dusené v tlakovom hrnci:
ošúpem, nakrájam, pridám soľ alebo vegetu bez glutamánu, rascu, pol dl vody a trochu olivového oleja. Všetko v hrnci pretrasiem a dám dusiť. Za sedem minút od fušania pary sú zemiaky ako maslo udusené a posypem ich nakrájanou cibuľkou alebo pórom.
Pečené kolieska:
zemiaky nešúpem, nakrajám na hrubšie kolieska, poukladám na suchý plech a pečiem. Pripravim si olej, cesnak a soľ či vegetu do misky. Upečené kolieska premiešam s olejom.
Pečený petržlen a cesnak.
s takýmto zemiakmi niekedy upečiem aj celé stručky cesnaku alebo petržlen, ktorý si očistím a tak 3 minúty obvarim vo vode.
Ináč, moja mama vždy povedala na jeseň: keď máme v pivnici zemiaky a natlačnú kapustu už môže prísť zima.
Naposledy upravil Daniela : 18.08.06 at 08:58