Zavrieť

Porady

Nehrozí salmonelóza?

Ahojte, piekla som koláč, v ktorom boli 2 vajcia, ale asi som dala málo múky. Po 30minútach na 200stupňoch zostal koláč mokry, no celkom chutný (jeme ho lyžičkou ako dezert.) Myslíte, že boli vajcia dostatočne tepelne upravené a nehrozí salmonelóza?
Mila123 nemusíš sa obávať, pre salmonelu platí, že stačí aspoň 70°C pri 15 minútach a nenájdeš ju.....
predpokladám, že pri 30 minútach a 200°C tam nie je
buchač Keď už, tak ....salmonely ničí teplota 80°C a více, působící alespoň 20 minut.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    jeme ho lyžičkou ako dezert.
    ...
    a nehrozí salmonelóza?


    Myslím si, že teraz je už jedno...

    Hlasovalo 3 pouzivatelov

    Užitočné (1)
    bettylou
    Neužitočné (1)
    Komentár, nie odpoveď (1)
    -1
    bettylou Myslela to asi pre druhýkrát

    jslancik je offline (nepripojený) jslancik

    bez servítky jslancik
    nerozumiem otázke. piekla si ten koláč toľko, koľko bolo treba? Alebo ho bolo treba piecť dlhšie?
    Ak si ho piekla toľko, koľko bolo treba, tak položila by si nám takúto otázku aj v prípade, že by koláč neostal mokrý? Ak áno, tak spochybňuješ každý svoj či cudzí recept, či je dobrý (náhodou nespôsobí salmonelu)?
    Ak ho bolo treba piecť dlhšie, tak si ho mala po vyskúšaní konzistencie strčiť naspäť do trúby.

    PS Hlavne sa upokoj. toto je otázka hodná sliepočiek z istého modrého fóra.
    meriska123 Chcela som spotrebovať mrkvovo jablkovú drť z odšťavovača, bola to čistá improvizácia, pridala som čo mi prišlo vhodné, ale múky bolo asi málo. Myslím, že ani dlhším pečenim by sa konzistencia príliš nezmenila...skôr ma zaujíma tá tepelná úprava vajec, recept už opakovať zrejme nebudem
    misoft Na to, aby sa zistilo, či je koláč už vo vnútri upečený sa (div sa svete) používa obyčajná špajľa.... pichneš, vytiahneš, uvidíš, vyhodnotíš.
    A tú drť - v akej hrúbke si ju dala? Ak ako asfaltový koberec - tak môžeš piecť do aleluja....

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    milá meriska!!!! to je otázka hodná blondýýýýýýýýýýýýýýnkiiiiiiiiiiiiii" som veľmi asertívna! fakt a snažím sa vžiť do všetkých problém............ale toto vnímam ako pokus o vtip ale blbý
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    meriska123 Ok, zas až taká blbá nie som. Niekto možno nepodarený koláč vyhodí, mne to príde zbytočné plytvanie, pokiaľ je jedlý. No trochu sa bojím nechať deti zjesť celý plech. Je to divna otazka, uznávam. Ale nemal to byť vtip.
    Terezia13 moji milí neprajníci ja vás aj tak všetkých milujem
    Oliwa Dúfam, že deti ten plech nezjedli. Boli by problémy, aj keď nie zo salmonely...
    Terezia13 salmonela neprežije, ak je tepelne spracovaná potravina a v trúbe sa to dostatočne spracovalo, teda zákusok je bezpečný pre všetkých, aj keď sa bude jesť napr. lyžičkou
    meriska123 Nič nám nie je, nezjedli sme celý plech, lebo až také chutné to nakoniec predsa len nebolo.
    Ďakujem za odpovede, ukľudnili ste ma. Mam totiž zlú skúsenosť z minulosti, kedy sme celá rodina skončili so salmonelózou v nemocnici (no vtedy mama niečo naozaj nedopiekla a bolo to predtým aj na slnku). Bol to veľmi zlý zážitok, tak ma občas chytí panika, či sa mi raz v kuchyni neprihodí niečo podobné...
    Terezia13 toto si mala dostatočne spracované, skôr sa treba obávať toho, čo kúpime - keď aj obyčajnú zmrzlinu
    meriska123 hej presne
      zbaliť

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    Nie, nehrozí. Kludne ho zjedzte. Len teda, ak to zjete všetko naraz, hrozí bolesť brucha z iného dôvodu

    vicktor je offline (nepripojený) vicktor

    ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac vicktor
    Uz si niekedy robila prazenicu alebo vajicka na makko? Pri akej teplote a ako dlho?

    Nehrozí salmonelóza?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.