Zavrieť

Porady

GDPR SPAM variaflex

Máte skúsenosti s touto firmou?

https://www.variaflex.sk/gdpr
Využíva od nich niekto tieto GDPR služby?

Chodia aj vám tieto reklamy?

Čo hovoríte na ponuku obchádzania zákona antidatovaním?

Od mája mi prišli 4 nevyžiadané emaily s reklamou na tieto služby, pričom som ich nikdy nekontaktoval aby mi niečo posielali.

6/2018 od policia@policiaodporuca.fun
6/2018 od info@ochranaudajov2.website
7/2018 od info@ochranaudajov2.website
11/2018 od info@gdprpausal.eu

text každého mailu je takmer rovnaký, tu je celý text posledného mailu:
---------------------------------------------
Dobrý deň,

máte vyriešené povinnosti GDPR ktoré Vám ukladá zákon NARIADENIE EÚ (GDPR) o ochrane osobných údajov?

Naši právnici Vás vedia osobne navštíviť a zabezpečiť audit a školenie Vašich zamestnancov priamo v priestoroch Vašej firmy.

Vypracujeme Vám BEZPEČNOSTNÚ DOKUMENTÁCIU a odborné posúdenie rizík, prípadne GDPR zavedieme do praxe.



1. 149€ - Dodáme Vám vzory a šablóny dokumentácie, vypracujte si GDPR a bezpečnostný projekt sami (vhodné len pre živnostníka, e-shop alebo jednoosobovú s.r.o., ktoré nespracúvajú osobné údaje vo väčšom rozsahu)

2. 399€ - Vypracujeme Vám bezpečnostný projekt, audit prebehne prostredníctvom elektronického formulára, emailom alebo telefonicky (vhodné pre živnostníka, alebo s.r.o., a.s. , e-shop, ktoré nespracúvajú osobné údaje vo väčšom rozsahu, nevhodné pre štátnu správu)

3. 699€ - Vypracujeme Vám bezpečnostný projekt, vykonáme osobne audit vo Vašich priestoroch (vrátane cestovných nákladov v rámci SR) (vhodné pre živnostníka, alebo s.r.o., a.s. , e-shop, ktoré spracúvajú osobné údaje vo väčšom rozsahu, hodné pre štátnu správu)


informácie o našich službách a objednávku nájdete na stránke:

https://www.variaflex.sk/gdpr

Pozor, keď nebudete mať splnené Vaše povinnosti, podľa zákona 18 / 2018 Z.z. o Ochrane Osobných Údajov, musí každé konanie na podnet podľa §100 byť ukončené pokutou.

Obávame sa, že táto nútená byrokracia je len ďalším možný spôsobom na vyberanie pokút a vydieranie podnikateľov, zo strany úradu, nespokojných zákazníkov alebo Vašej konkurencie. Zákon je však platný a musíme ho akceptovať.

Naša spoločnosť má uzatvorené poistné krytie, v prípade že by nami vypracovaná bezpečnostná dokumentácia zapríčinila škodu (napr. pokuta).

Ideálne riešenie, je mať vždy všetko v poriadku, a keď príde kontrola zo strany orgánov verejnej správy, mať všetko pripravené.

Ak dokumentáciu ešte nemáte, viete si ju ešte antidatovať ku dňu 25.5.2018 aby v prípade kontroly napríklad v decembri, bolo retrospektívne preukázateľné, že ste ju ku dňu platnosti zákona už mali zabezpečenú.

https://medialne.etrend.sk/internet/...ho-vyznam.html

Čokoľvek by ste potrebovali ohľadom GDPR, pokojne ma kontaktujte.

s pozdravom

Ing. Ján Szabo
manager

VARIA-FLEX, s.r.o.
0948 094 470
---------------------------------------------
8 komentárov     zbaliť
Monika Deejane P. Szabo z Variaflex ma obtazuje svojimi mailami ohladom GDPR. Vzdy pise z ineho mailu, ale text je rovnaky. 4x som ho ziadala o vymazanie mojich udajov, oznamila, ze na neho podavam podnet na urad pre ochranu osobnych udajov a dnes rano mi poslal 5.ty mail. Velmi sa musim premahat, aby som za nim neprisla osobne a neprefackala ho.
misoft Neváhaj - oznám to Úradu pre ochranu osobných údajov a to čo najskôr
https://dataprotection.gov.sk/uoou/
s tým, že táto osoba ťa neustále obťažuje nevyžiadanou poštou a aj napriek žiadosti o vymazanie údajov toto nevykonal a pokračuje v SPAMovaní naďalej. Môžeš zároveň úrad upozorniť na jeho aktivity a to v tom, žer nezákonne ponúka služby, ktoré hraničia s porušovaním smernice EÚ o GDPR (antidatovanie právnych dokumentov).
Ak máš uschované e-maily - toto tiež prilož (vrátane hlavičiek odosielateľa pošty).
Pokiaľ nezakročíš, tak takéto (s prepáčením voči ostatným) hovädá budú naďalej otravovať až kým im štátna moc konečne neklepne po prstoch a orgány činné v trestnom konaní nevznesú voči nemu žalobu.
Dodkoo Prvý spam 6/2018 od policia@policiaodporuca.fun som oznámil na SOI KE - bez žiadnej reakcie.

Druhý 6/2018 od info@ochranaudajov2.website na ústredný SOI v BA.

Jediná odpoveď bola táto:
Ústrednému inšpektorátu Slovenskej obchodnej inšpekcie bol doručený Váš podnet týkajúci sa nevyžiadanej pošty od spoločnosti VARIA-FLEX, s.r.o..
Vaše podanie sme z dôvodu vecnej a územnej príslušnosti odstúpili Inšpektorátu SOI so sídlom v Košiciach pre Košický kraj pre ďalšie pracovné použitie. O výsledku šetrenia Vás bude informovať priamo inšpektorát.

nič viac z BA ani z KE neprišlo. Ostatné kraje sa snažia a urobia aspoň šetrenie.

Obe stránky gdprpausal.sk aj variaflex.sk/gdpr bežia na websupporte, oni s tým že nič neurobia lebo spam nešiel z ich servra, ponúkli iba možnosť blokovať e-maily z tých domén pre moju schránku.
misoft %Cítaš, čo som napísal? SOI sa ti na to (s prepáčením) vy*erie! Na takéto sú iné orgány (pozor - nie "orgány"). A keďže aj po upozornení ťa obťažujú spamovaním - tak sa to nahlási ako zneužívanie osobných údajov Úradu na ochranu osobných údajov.

Aj websupport má svojho správcu - ponúkli ti blokovanie SPAmu. Aspoň niečo. Ale aj správca websupportu je právne postihnuteľný... až sa do toho obujú tie správne orgány...
Dodkoo Má oprávnenie náš Úrad na ochranu osobných údajov riešiť veci zo zahraničia? Preto sa asi skrývajú za Panamou, Talianskom, Českom.
Dnes došiel ďalší mail z info@ponukame1.cz

Dobrý deň,
v cene 220€ Vám naši právnici zabezpečia školenie Vašich zamestnancov ohľadom problematiky GDPR v rozsahu 2-3 hodín, priamo v priestoroch Vašej spoločnosti, vrátane cestovných nákladov, poukážu na platnú legislatívu, poučia Vás o povinnostiach a ľudsky Vám vysvetlia na čo si je potrebné vo Vašej firme dávať pozor a zodpovedajú Vaše otázky. Na záver školenia, preskúšajú znalosti Vašich zamestnancov písomným testom.

Viac informácií o školeniach GDPR: https://www.variaflex.sk/gdpr-zaskolenie

Naši právnici Vám tiež vykonajú osobný audit o nakladaní a spracovaní osobných údajov priamo vo Vašej spoločnosti....
misoft Už som ti písal - Úrad na ochranu osobných údajov - a web www.variaflex.sk je registrovaná na Slovensku!!!!
http://geolokaceip.nmonitoring.com/?...ingsub=1&ln=cz
willma Mne to skôr pripadá, že zadávateľ tú firmu propaguje, v každom príspevku odkazy na ich meilové adresy a stránky - možno sa mýlim
kikimi Treba sa na google podelit s negativnou recenziou na tuto firmu.
https://www.google.com/search?q=variaflex
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času
Ing. Ľubomír Janoška
logo
Fair Mind s. r. o.
- Sprísnenie podmienok pre poskytovanie súhlasu so spracovaním osobných údajov
odpoveď: súhlas so spracúvaním sa získava za rovnakých podmienok, ako doteraz + právnym základom väčšiny spracovateľských činností nie je súhlas
- Povinnosť za určitých podmienok vymenovať zodpovednú osobu pre ochranu osobných údajov
odpoveď: týka sa hlavne orgánov verejnej moci a verejnoprávnych subjektov, vo firmách je to zriedkavé
- Všetky osoby nadobudnú právo byť zabudnuté a úplne zmazané
odpoveď: ak prevádzkovateľ nemá zákonnú povinnosť ich spracúvať alebo ich nepotrebuje na preukazovanie svojich práv, až po skončení účelu spracúvania a uplynutí zákonom určenej registratúrnej lehoty
- Zmeny pri presunoch osobných údajov do zahraničia
odpoveď: podmienky prenosu mimo EÚ sú rovnaké ako doteraz
- Povinnosť oznamovať akýkoľvek prípad porušenia ochrany osobných údajov
odpoveď: vzťahuje sa na prípady, kedy sa riziko naplnilo, nevzťahuje sa napríklad na chyby v dokumentácii
- Produkty a systémy budú musieť už počas vývoja zohľadňovať princíp "privacy by design"
odpoveď: prinajmenšom nepresné, viď čl. 25 GDPR
- Možnosť pristúpenia ku kódexom správania alebo získať certifikát o dodržiavaní GDPR
odpoveď: pre veľkú väčšinu firiem bezpredmetné + v súčasnosti ho nemá kto udeliť!
- Sprísnenie pokút za nedodržiavanie zákonných povinností
odpoveď: pokuty majú byť primerané - stanovisko WP241 pracovnej skupiny WP29 EK + stanovisko ÚOOÚSR

- Posúdenie vplyvu (spracovateľských činností na ochranu osobných údajov)
odpoveď: vypracúvajú iba prevádzkovatelia s vysokým rizikom (podrobne popísané v stanovisku WP248 vrátane metodiky vyhodnocovania)

PS - nikdy nebolo treba mať pri kontrole antedatované dokumenty, inšpektorov vždy zaujíma stav ku dňu kontroly
Naposledy upravil Ing. Ľubomír Janoška : 08.11.18 at 16:31

sthruska je offline (nepripojený) sthruska

sthruska
Čo hovoríte na ponuku obchádzania zákona antidatovaním?
Že to je protizákonné. Podľa smernici o GDPR by nám už nemali chodiť nevyžiadané e-maily. Ak príde, tak to je porušenie GDPR

scorp je offline (nepripojený) scorp

Človek, sivý a fúzatý. scorp
Skúšal to aj u nás vo firme. Odpovedal som mu s upozornením na zákon o nevyžiadanej pošte. Inak: menej skúsený používateľ mu naletí... GDPR je (radšej nepokračujem)
3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
kikimi on nerešpektuje žiaden zakon. Blokovaných mám už asi jeho 20 roznych mailových adries. Majiteľ je arogantný človek - Vician.
Dodkoo Dostal aj príspevok od štátu na GDPR služby https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=3726286&l=sk
misoft Ej veru - dostal - rovných 0,00€
  zbaliť

misoft je offline (nepripojený) misoft

misoft
Pche.... oni upozorňujú na GDPR a sami porušujú.....
A stačí, aby zopár ľudí koordinovane si otvorilo ich stránku a nahlásilo ju ako podvodnú pre SPAMovanie.... Ak sa v krátkej dobe zíde niekoľko desiatok takýchto označení - Google ju môže zablokovať.
Inak - jeden odkaz pre nich poslať s tým, že pre porušenie GDPR z ich strany je táto spoločnosť nahlásená úradu pre ochranu osobných údajov.... také malé bu-bu-bu.
A z anonymného e-mailu poslať manažérovi upozornenie, že možno v najbližšej dobe bude mať nepríjemnú návštevu.....
ivka70 04.11.18 19:22 priradil do Porady
ivka70 04.11.18 19:22 odstránil(a) z Porady

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.