Zavrieť

Porady

Ochrana osobnych udajov je na mieste v mojom pripade?

Dobry den, potrebujem identifikovat vlastnika pody na LV, ktory vsak nema udaje ani o narodeni, ani o umrti. Na obci matrika nevedeli mi pomoct, take priezvisko, ako hladam je v dotknutej obci mnohopocetne. Obratila som sa na miestny farsky urad, pohladat konkretne meno a priezvisko v zaznamoch o umrti obyvatelov. Pan farar mi inf.nechcel poskytnut z dovodu ochrany udajov. Je to na mieste? Ved by som mohla ist na miestny cintorin a hladat dotycneho, zistit udaje z nahrobku, len je to pracne a dlhodobe. Je obava a ochrana na mieste? A potom kto mi to moze povedat, aby som mohla kontaktovat pozostalych na obnovenie ded.konania?
P.S. centralny register v BB nevie pomoct, ked nie je aspon jeden datum k dohladanej osobe



Zistene!!!

Vážení zákazníci, Vážení používatelia,

dovoľte, aby sme vám oznámili dobrú správu. Po prerušení činnosti sú vám opäť plne k dispozícii portály virtuálnych cintorínov www.cintoriny.sk a www.cemetery.sk. Ďakujeme všetkým, ktorí vyjadrili svoje stanoviská, názory a podporu písomne, telefonicky alebo cez médiá a pomohli nám v našom úsilí o získanie jednoznačného výkladu zákona č.18/2018 Z.z. k o ochrane osobných údajov nežijúcich osôb od Úradu na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ). Vo štvrtok 25.10.2018 sme na ÚOOÚ prevzali list s odpoveďami na naše otázky, z ktorých jednoznačne vyplýva, že osobné údaje nežijúcich osôb môžeme na portáloch zverejňovať tak, ako pred prerušením činnosti portálov. Osobné údaje žijúcich osôb – nájomcov hrobových miest nie je však bez ich súhlasu možné spracúvať. Tieto osobné údaje sa na portáloch nebudú zobrazovať, ukladať ani archivovať.

Zároveň vás musíme upozorniť, že počas nadchádzajúcich sviatočných dní budú oba portály pravdepodobne extrémne vyťažené a z tohto dôvodu je možné, že budú ešte sporadicky nedostupné.

Ešte raz vám ďakujeme za pochopenie, trpezlivosť a podporu, ktorú si veľmi vážime.

V Stupave, dňa 26. októbra 2018.
Ing. Ján Vlček, konateľ
TOPSET Solutions s.r.o.
je to na stránke:
http://www.cintoriny.sk/src/index.php?prve=1
Naposledy upravil wegamizi : 05.01.19 at 14:07 Dôvod: Nove informacie
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Dav je offline (nepripojený) Dav

    Dav
    Ochrana osobných údajov sa týka živých ľudí.

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    Ing. Ľubomír Janoška, sosak, wegamizi, Mária27, Katy a R
    5

    vicktor je offline (nepripojený) vicktor

    ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac vicktor
    Menej pracne ako behat po cinteroch a cmiteroch bude skusit to tu:
    http://www.cintoriny.sk/src/index.ph...c%20(N%C3%A1ci)
    Ale ked vies iba meno a priezvisko a je tam takych vela, tiez je otazne ako urcis toho praveho.
    Inak deti nevedia co ich tatko vlastnil?
    misoft Rada vcelku vhodná, má však jednu chybičku krásy - nie sú tam všetky miesta posledného odpočinku na Slovensku.
    wegamizi Ked nevieme o koho ide, nevieme ani deti urcit

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Schopnosť porozumenia čítaného textu ja základným predpokladom akejkoľvek debaty. ...viac buchač
    Blbosť...

    Pánu farárovi sa lení, tak hľadá dôvody a nie spôsoby.
    Tieto informácie nepodliehajú svetským informáciám...veď ako by sa genealógovia dostali k tým rodokmeňom ?

    Pán farár by chceli niečo prispieť na cirkev svatú.................fujtajbl.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    jslancik pán farár nie je informačné stredisko. nemá jediný dôvod, prečo by to mal robiť. mi to pripomenulo jedného, čo sa tu minule rozčuľoval, že mu obec v rámci prístupu k informáciám nespraví kompletné poradenstvo v určitej oblasti...
    wegamizi tak ako prosim?
    bodliak Vieš mi vysvetliť slovné spojenie "Tieto informácie nepodliehajú svetským informáciám" ?
      zbaliť

    Ochrana osobnych udajov je na mieste v mojom pripade?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.