Nejako sa nehovorí o druhu kašľa. Ja som ešte vtedy netušila o čo ide, buď som ho chytila v taxi alebo od vnučky, dodatočne sa rodičom priznala v škôlke jedna matka športovkyňa, že ho dostala v DE na nejakej šport. akcii. Takže pátrať po kontaktoch, neviem, či vôbec má zmysel. Vnučka prišla už s kašľom.
Môj priebeh bol iný ako u chrípok, bola aj horúčka, ale ten kašeľ bol príšerný, dráždilo ma iba v krku na neho, našťastie neprešiel na priedušky, pľúca. Mala som pocit akoby mi krk zvieral obojok, a iba z toho pásu vychádzali impulzy pre kašľanie, akoby sa niečoho chcel zbaviť, ale zároveň nemal čoho. Suchý, neutíchajúci, vyčerpávajúci.
Ešte k vnučke... jej sa potom znížila imunita, dokonca sa uvažovalo už aj o kortikoidoch, a našli sa tiene na pľúcach. čo rodičom nevedeli vysvetliť. Na moju otázku, či lekárom spomenuli, že by mohla byť po Covide, povedali, že nie. To som už vôbec nechápala, pretože by mohol nastúpiť možno iný prístup k liečbe. Už je na tom dobre, ale je september, tak v tom lieta zasa, aj keď bez horúčky. Aj učiteľky., dve s dvomi PN za mesiac.