misoft
buchač
..........................................
P.S.:
Keramické nože sú len módny hit... je to shit.
Uhol pohľadu.... ty vieš nože robiť. Ja napr. aj zemiaky čistím keramickou škrabkou - možno budeš konštatovať, že íčovina - kovová si nikdy neudržala dobré ostrie a časom neskrojila šupu, ale ju zoškrabovala. Keramická (zatiaľ u mňa) čistí dobre. Nôž (neborák), tým som krájal mäso na rezne, chlieb, syr a keď bolo potrebné tak i paradajku som dokázal nakrájať na tenké plátky. Z karé som robil rovnomerné šnicle a stačilo na to nožom len 2-3 potiahnuť. Dokáže to kovový nôž po 6-tich rokoch bez OSTRENIA? Pochybujem!
Zemiaky škrabem klasikou, hentú keramickú mám doma, ale to by som škrabal pol dňa a zrejme aj kožu na prste. Klasikou ho mám za pár sekúnd hotový.
Keramické nože používam už vyše 10 rokov a nikdy neboli brúsené.
Keď krájam mäso na sušenie, tak výlučne tenkým keramickým, ten reže ako žiletka.
Mal som v ruke na návšteve aj taký veľký, hrubý a ťažký keramický, ostrý ako sviňa ale tá váha ma prekvapila. Ale zase kdesi bolo video, ako takým veľkým postupne presekol pivovú fľašu na stojáka kolmo dole bez ujmy. Taký zatiaľ nepotrebujem, mačetu mám zatiaľ kovovú :-)