sito
Bez citácii.
buchač, misoft tak to vymyslel šéf a nikde nie je, neuviedol, že sa to má skracovať ako konský chvost.
Kvaka a Ty si si dala robotu len s mojimi citáciami? Citácie tých dvoch Ti nevadia?
---
Spomenul som si. Chvíľku mi to trvalo, než som toto našiel.
Buchač, misoft, nejedná sa o ich citácie, oni len kritizovali celé citácie. O citácie iných kolíkov sa jedná. Ich ostali a moje zmizli, tým debata stratila zmysel, alebo vyznela v určitom úseku ako nezmysel, alebo, že niekto nemyslel, že?
---
Sitečko, pošli mi do odkazov, ktoré konkrétne, skúsim skrátiť, upraviť. Čo som včera momentálne videla, som upravila. Vôbec neviem, aké tvoje citácie som vypustila, ale ako príspevky snáď niekde ostali. Ja nečítam všetko.
---
Dnes s úsmevom
Ani bláznovič nečítal zmluvu o sputniku. On sa ho len nevedel dočkať v Košiciach.
---
Ale uváž, v takom príspevku, ktorý má na pol strany citácie, sa stratia aj tvoje rady, nikto to asi ani nečíta, škoda tvojej námahy.
---
Uvažujem, ak by Veronika o tej teplej vode písala v samostatnej téme a nie v tejto zábavnej, tak by si to niekto prečítal, nie len sito.
Takže pravdu máš! V tejto téme sa ta rada, vysvetlenie stratilo a nikto si ho už neprečíta, takže škoda mojej námahy. NIE!
Stručne, zasa bude aktuálne. V bytovom dome do ktorého dodáva dodávateľ teplú vodu, cena za teplú vodu musí dodávateľ teplej vody uviesť dve položky ceny za teplú vodu. 1. náklady za studenú vodu do ktorej dával teplo pri jej výrobe. 2. náklady za dodané teplo v teplej vode. Správca domu musí 20 % nákladov rozpočítať rovným dielom na byt v dome bez rozdielu m2 a počtu osôb v byte. Zo zbytku 80 % nákladov vypočíta cenu na jeden m3 podľa súčtu, spotrieb na všetkých spoločných vodomerov v bytoch. Cena za jeden m3, krát spotreba v konkrétnom byte. Takže náklady za teplú vodu budú mať tri položky. 1. suma za studenú vodu na ohrev. 2. suma z 20 % nákladov domu. 3. suma z 80 % podľa odobratej vody zo spoločného zariadenia domu, rozvodu teplej vody, ktorého súčasťou sú aj vodomery, určené meradlá.
V domoch v ktorých má dodávateľ tepla KOST je situácia iná. Dodávateľ studenej, pitnej vody požaduje náklady za studenú vodu jednou faktúrou. Náklady sa rozpočítajú podľa súčtu spotreby vody, ktorá je v bytoch odobratá cez všetky vodomery, teda vodomery na studenú aj teplú vodu. Náklady za teplo dodané v teplej vody sa rozpočítajú, 20 % rovným dielom na byt. Zbytok 80 % obdobným spôsobom ako je uvedené vyššie.
Jednoduché, ale pre niekoho strašne zložité, treba napočítať do troch. A pravda, znova to zapadne prachom, pachom.
---
Veď už ti to tu viackrát napísali iní.
---
Kvaka, a zasa Ti musím dať za pravdu. ... aj iní. Je pravda, že niekoľko ľudí dalo na moje rady ohľadne ich postoju k termostatickým hlaviciam a potrebe tepla, teploty v ich bytoch. Nie len písali, aj ďakovali. Síce až po roku, keď im klesli náklady za vykurovanie o desaťtisíce SK. Ba v jednom prípade sa jednalo o stotisíce. Takže nebolo škoda mojej námahy. Ale všetko záviselo na ich pochope, chochmese, že?
6.4. sa tu objavil jeden môj " kámoš " PASKOV. 8.4 som odpísal. pozrel som si aj počet videní vtedy 120 bolo. Dnes 640, rozdiel 520. To číslo neznamená, že to niekto čítal, ale tu tému si niekto klilol, pozrel. " kto sa vyzná vo vyúčtovaní bytov ... " takže sem - tam si to sito niekto vyhľadá a možno aj prečíta!
Takže, niekedy zasa, do čítania.
---