Tak, ako už aj viktor (aj ostatní) napísali - všetko je možné - áno - na všetky otázky.
No a čo sa týka vzťahov - za normálnych okolností by žiaden problém nebol, tieto otázky by si asi nepoložil. Deti majú povinnosť postarať sa o svojich rodičov (aj bez prevodu majetkov).
Sám poznáš najlepšie situáciu (aj aké sú problémy?) ... a kým sa rozhodneš, či niečo robiť/nerobiť s nehnuteľnosťou, položiť si otázky - že či to bude mať význam? Zlepší sa vôbec situácia v dome aj ochota na poskytnutie starostlivosti, aj spolunažívanie? Lebo niekedy sa stáva, že ani "majetky" nepomôžu. Treba to dobre zvážiť.
Niekedy je MOŽNO lepšie riešenie aj DD .
A tiež tá opatera môže byť zabezpečená aj sprostredkovane, ak syn nezvláda. Niekoho si nájde - a nemusí to byť len nevesta
-------------------------
Vraví sa, že karma je sviňa.
Postupom času syn s podarenou nevestou spomenú na hentú skutočnosť, keď sa zrealizujú podobným spôsobom ich deti s partnermi.
=================
vicktor (Dnes 11:39) Este nieco - svokra akceptovala nevestu? Ak ma s jej synom harmonicke manzelstvo, darovanie domu vylucne synovi a ignoracia nevesty nie je dobry signal.
---------------------------
To vážne...a na to si ako došiel ?
To len ty si vzdy presvedceny o svojej pravde.
To len ty si vzdy presvedceny o svojej pravde.
-------------------------------
Ja mám vždy pravdu (vraví sa tomu aj skúsenosti)...na rozdiel od iných.
Zvyšok nejak neriešim...nemienim tu polemizovať o chamtivosti iných (viď zadávateľ)...na takých zvysoka seriem.
-------------------------------
Ale aby si bol v obraze ?
Moji rodičia darovali majetok mne a bratovi.
Svokrovci zasa darovali manželke a jej sestre.
Prečo by mala jedna a aj druhá strana darovať aj partnerom svojich detí...a to aj vtedy, ak šlo o harmonické manželstvo ?
Veď takéto konanie je skôr výnimkou ako pravidlom.