Som vdovec. Dedičstvo po manželke je vysporiadané dedičským konaním. Mám 4 synov. Rozhodol som sa po mojej smrti prenechať závetom všetok môj hnuteľný i nehnuteľný majetok jednému zo synov. Dôvod je, že ostatní synovia so mnou od smrti manželky nekomunikujú (2 roky). (Ak nebude potrebné nechcem toto uvádzať v záveti)
a/ je nevyhnutné takýto závet uložiť u notára, resp. kde môže byť uložený ?
b/ medzi nehnuteľnosťami je i budova s plombu (ručenie),
c/ časť tejto budovy chcem odkázať tretej osobe.včetne časti plomby..
d./ musím svoje rozhodnutie v závete zdôvodňovať ?
Ďakujem za rady !
Doplňujúce informácie :
- Oliwa : dôvod nekomunikácie bolo dedičské konanie, kde sa nenaplnila ich predstava, že sa vzdám v ich prospech dedičského podielu. Vnúčatá odo mňa izolovali a mne 1 z nich v telefone povedal, že sa so mnou na rodinu nebude hrať. Od pohrebu manželky ma ani nenavštívili, ani nezavolali a naša komunikácia skončila na úrovni mailových zpráv, kde som si vždy prečítal iba znášku nenávistných invektív. Z ich prístupu ku mne je jasne vidno, že o mňa nejavia žiadny záujem. Asi preto, že som onkologický a KV pacient, aby nedajbože so mnou nemali nejaké starosti,
- čo sa týka 3 osoby jedná sa o firemný podiel spoločníka na horeuvedenej budove neprepísaný na neho. Vlastník budovy som ako FO.
Naposledy upravil miroslav48 : 18.07.19 at 12:54 Dôvod: doplnenie údajov
Miroslav, a Ty si s nimi a s ich rodinami/vnúčatami komunikoval a oni to ignorovali?