Zavrieť

Porady

Krehký slivkový koláč

400g polohrubej múky, 1 hera, 2 žĺtky, 100g mletých orechov, 150g prášk. cukru vymiesime na cesto, dáme do chladničky na 1/2 hodinu.

Plnka: 300g tvarohu,100g cukru, 2 polievkové lyžice smotany - vymiešame.
slivky - vykôstkujeme, krájame na polovice
Poleva: 2 pol. lyžice slivkového lekváru, 1 pol. lyžica ríbezľového džemu, 2 pol. lyžice koňaku - Lekvár s koňakom dáme do menšej rajnice, pridáme trošku vody a rozvaríme.

Cesto vyvaľkáme na stredne veľkom plechu, dáme do vyhriatej trúby piecť na 10 minút. Potom pridáme tvarohovú plnku - rozotrieme rovnomerne na celý koláč, poukladáme slivky a potrieme lekvárovou polevou. Dáme znovu zapiecť do trúby na 10 minút.

PS: Včera som robila tento koláč a len sa tak po ňom zaprášilo:p
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    JankaII je offline (nepripojený) JankaII

    JankaII
    toto síce není koláčik ,ale recept ako sa dajú využiť slivkové kôstky.Recept je skopírovaný :



    POTREBNÉ PRÍSADY

    500ml kôstok 200g krystaloveho cukru, 700ml alkoholu najmenej 30%

    POSTUP PRÍPRAVY

    Tento recept som pôvodne chcela dat az bude liker vyzrety, ale to by bolo az o 3 mesiace a tak by to uz pre mnohe zaujemkyne nebolo aktualne,tak pridavam teraz a vysledne foto po 3 mesiacoch dolozim.Takze takto zuzitkujete aj kôstky zo sliviek ked budete robit lekvar alebo dzem.Do nejakej sirsej uzatvaracej sklenenej nadoby nahadzte kôstky.Pridajte cukor a alkohol,premiesajte a dobre uzavrite.Nechajte dozrievat 3-4mesiace na teplom mieste.Potom liker cez sitko predsedite do likerovych fias.Chuti nieco ako amaretto.

    Krehký slivkový koláč

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.