Roztrhne nábojnicu a vyfúkne strelcovi do očí. Nehodno overovať. Mám s tým tri skúsenosti. Prvá dávno, keď zo šortky /vrabčiara/ vypadla guľka a vložili sme ju do nábojovej komory malorážky na voľno. Kamoš dostal do oka spätný tlak popri závere, aj s nejakým smetím. Druhá tiež dávno, do malorážky vložený náboj Super Long. Po otvorení záveru zostala guľka v hlavni a nábojnicu vytiahlo. Tak som zavrel naspäť, zamieril a vystrelil na sojku. Pušku som držal dlaňou na otvore od zásobníka. Pri výstrele do očí nič, ale cez otvor zásobníka, našťastie prázdneho, som dostal takú tlakovú ranu, ako kladivom po dlani. Ruka opuchla ako buchta. Tretí, na strelnici 2017, kedy ruský vojnový Mosin Nagant, dovezený legálne z Rakúska s hrdzavou nábojovou komorou trhal aj dobré nábojnice a tiež fúkal dozadu.
========================
Vyskúšajte so susedom...potom sa ozvi.
P.S.:
§ 294
(1) Kto sebe alebo inému vyrobí, dovezie, vyvezie, prevezie, prepraví, zadováži alebo drží strelivo bez povolenia, alebo takú činnosť sprostredkuje, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.