Zavrieť

Porady

Pokuta - zrážková daň

účtovníčka
A je to tu. Za mesiace február a marec mi vyrúbil DÚ pokutu vo výške 4000 Sk za oneskorené podanie tlačiva /v apríli/, aj napriek tomu, že ma na podateľni ubezpečovali o tom, že postih za to nebude. Mám ešte nejakú nádej to vyriešiť?
Usporiadat
Cecilia Cecilia

Cecilia je offline (nepripojený) Cecilia

Podnikateľ dostal pokutu za neskoršie (o dva mesiace) podanie prehľadu o zrazených a odvedených preddavkoch za zdaňovacie obdobie IV. štvrťrok 2003 v lehote do 30 dní po uplynutí kalend. štvrťroku ustanovenej v § 49 zákona č. 595/2003 Z.z.

Je bežný takýto postup? Kontrolujú podnikateľov za rok 2003 (dá sa ešte čakať pokuta za ďalšie roky?)
alebo kontrolujú podnikateľa od tohto roku 2003 doteraz?
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Cecilia Pozri príspevok
Podnikateľ dostal pokutu za neskoršie (o dva mesiace) podanie prehľadu o zrazených a odvedených preddavkoch za zdaňovacie obdobie IV. štvrťrok 2003 v lehote do 30 dní po uplynutí kalend. štvrťroku ustanovenej v § 49 zákona č. 595/2003 Z.z.

Je bežný takýto postup? Kontrolujú podnikateľov za rok 2003 (dá sa ešte čakať pokuta za ďalšie roky?)
alebo kontrolujú podnikateľa od tohto roku 2003 doteraz?
No ja som mala podobný problém s podnikateľom v r.2005. Dostal pokutu 16000,- za 8 štvrťrokov spätne, hoci som ho ústne upozornila na termín. Odteraz dávam všetky termíny na podpis podnikateľom, lebo vždy je na vine účtovník !
NaTvoju otázku, či je bežný takýto postup je ÁNO, veď to sú čisté korunky do štátnej kasy, tetušky na DÚ rady píšu takéto rozhodnutia a odvolanie zvyčajne nepomáha.
Cecilia Cecilia

Cecilia je offline (nepripojený) Cecilia

Ďakujem za odpoveď. Keď bol podnikateľ opraviť chybne vypísané tlačivo za 3.Q.07, tak sa ho pani pýtala či má v poriadku ostatné roky, myslím, že už vtedy sa naňho chystala.
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

danushka Pozri príspevok
tetušky na DÚ rady píšu takéto rozhodnutia

Ak je práca pre ne zároveň aj koníčkom, tak asi áno. Ak to berú len ako nepríjemnú povinnosť, tak asi nie. Menej času zostane na kávičku.
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Cecilia Pozri príspevok
Ďakujem za odpoveď. Keď bol podnikateľ opraviť chybne vypísané tlačivo za 3.Q.07, tak sa ho pani pýtala či má v poriadku ostatné roky, myslím, že už vtedy sa naňho chystala.
Cecilka, možno by stálo za zváženie odvolanie. Toho pána, čo som vyššie spomínala som z toho problému dostala, ale poukázala som v odvolaní na likvidačnosť v jeho situácii. Naozaj toho času mal ženu na materskej, splácal hypotéku a bol v danom roku v strate. Do týždňa chcel DÚ priebežné zhodnotenie účtovníctva pre Vianocami, takže som deň noc sedela nad papiermi a dostali všetko v termíne a nakoniec mu bola pokuta odpustená, ale to bolo skôr šťastie. Niekedy správca dane pomôže, je to individuálne.
gutan52 gutan52

gutan52 je offline (nepripojený) gutan52

Cecilia Pozri príspevok

3.12.2007 nam prišli z DÚ 2pokuty po 2000,-sk Za nepodnie prehľadu v určenej lehote. Tiež za obdobie 4Q 2003.

Boli tu na porade dobré rady . Napr. v tejto téme pod č.97 i 99. To bolo pred rokom. Platia tieto dobré rady aj dnes? Alebo mám si opraviť v odvolaní sa na §103 odst 1d už na novelizovaný §103 odst 1c?

je možné, že v tomto čase posielajú DÚ takéto "líbesbrify" aj iným, takže správnou odpoveďou sa pomôže nielen nám, ...
Naposledy upravil gutan52 : 04.12.07 at 03:07
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
žiaľ, podmienky pre úspešné odvolanie sa sprísnili. Ak neviete preukázať, že ste podali prehľady načas, tak vám odvolanie nepomôže.
gutan52 gutan52

KEJKA Pozri príspevok
žiaľ, podmienky pre úspešné odvolanie sa sprísnili. Ak neviete preukázať, že ste podali prehľady načas, tak vám odvolanie nepomôže.
Odvolanie - žiadosť o odpustenie 2000,-Sk pokuty. Vraj na tú žiadosť je potrebný 500,-Sk Kolok? Je to tak?
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

Neviem, ešte sa mi nestalo
Lydka R Lydka R

Lydka R je offline (nepripojený) Lydka R

Večný optimista so zmyslom pre humor, ale aj prísny detailista obľubujúci matematiku a logiku. ...viac
gutan52 Pozri príspevok
Odvolanie - žiadosť o odpustenie 2000,-Sk pokuty. Vraj na tú žiadosť je potrebný 500,-Sk Kolok? Je to tak?
Neviem, či sa odpustenie pokuty bude vzťahovať aj na neskoré podanie prehľadu. Ale popýtaj sa priamo na DÚ. Ja mám takú skúsenosť:
Konateľ jednej s.r.o. si vybavil ŽL, neinformoval ma o tom a myslel si, že registrovať sa má, až keď reálne otvorí prevádzku. Samozrejme po neskorej registrácii nasledovala pokuta - 2000 Sk. Na DÚ mi poradili žiadosť o odpustenie (nie odvolanie, pretože tam jednoznačne nebola splnená povinnosť) a bol potrebný 500 Sk kolok. Pokutu sme neplatili, ale rozhodnutie z DU nebolo formulované ako odpustenien pokuty, ale ako finančná pomoc štátu (alebo príspevok, už nepamätám presne) podnikateľovi. A musela som zaslať oznámenie na min. financií, že bola prijatá táto fin. pomoc.
Naposledy upravil Lydka R : 13.12.07 at 23:11 Dôvod: štylistika
gutan52 gutan52

Lydka R Pozri príspevok
Neviem, či sa odpustenie pokuty bude vzťahovať aj na neskoré podanie prehľadu. Ale popýtaj sa priamo na DÚ. Ja mám takú skúsenosť:
Konateľ jednej s.r.o. si vybavil ŽL, neinformoval ma o tom a myslel si, že registrovať sa má, až keď reálne otvorí prevádzku. Samozrejme po neskorej registrácii nasledovala pokuta - 2000 Sk. Na DÚ mi poradili žiadosť o odpustenie (nie odvolanie, pretože tam jednoznačne nebola splnená povinnosť) a bol potrebný 500 Sk kolok. Pokutu sme neplatili, ale rozhodnutie z DU nebolo formulované ako odpustenien pokuty, ale ako finančná pomoc štátu (alebo príspevok, už nepamätám presne) podnikateľovi. A musela som zaslať oznámenie na min. financií, že bola prijatá táto fin. pomoc.
Lydka, ďakujem. Ja som napísal žiadosť o odpustenie pokuty. Odovzdával som ju v kanc.prvého kontaktu na DU. Preberajúca mi oznámila, že mi tam chýba 500,-Sk kolok.

Dala mi vyplniť ešte ich ID , a keď to chceme podať, musí to tak byť. Vraj od 1.1.2007 sa platí 500,-Sk kolok. Takže ak bude odpustené, tak už len 1500,-. Dobre si to vymysleli. Aspoň 1/4 pre DÚ.
Viera25 Viera25

Viera25 je offline (nepripojený) Viera25

Pokutu zaplatenú DU za oneskorené podanie Prehľadu... môžem dať do nákladov firmy? Ďakujem
Antonia1 Antonia1

Antonia1 je offline (nepripojený) Antonia1

Viera25 Pozri príspevok
Pokutu zaplatenú DU za oneskorené podanie Prehľadu... môžem dať do nákladov firmy? Ďakujem
môžeš ale v PU je to pripočítateľná položka k ZD
a v JU je to výdavok neovpl.zákl. dane

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať